TA Engellilerin ''Temsili Askerlik'' Sevinci

Genelkurmay Başkanlığınca her yıl ''Engelliler Haftası'' dolayısıyla yapılan ''temsili askerlik'' uygulaması kapsamında bir gurup engelli, askerlik sevinci yaşamak için gün sayıyor.

Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 1989 ve 1988 doğumlu 6 engelli, bir günlük askerlik için hazırlıkları yapıyor.

Ankara Mamak'taki Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda askerlik yapacak engelliler, askeri üniforma ile tören öncesi Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'i ile Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret etti.

Başkan Özden, kurum müdürü ve aileleriyle birlikte ziyarete gelen ''engellileri'' makamında karşılayarak bir süre sohbet etti.

Başkan Özden, kendisine çiçek takdim eden engelli Murat Erdoğan'a asker maketi hediye etti.

özden, konuşmasında her bireyin bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, ''Elbette engelli bir çocuğu yetiştirmenin zorlukları var ama bu da Allah'ın takdiri. Yani Allah'tan geldi diye sabredeceğiz. Sizler de bunu yapıyorsunuz, Allah kolaylıklar versin'' dedi.

Hükümetin yaptığı yeni düzenlemelerle engelli çocukların bakımı, eğitimi konusunda ailelerin yükünün, bir nebze de olsa hafiflediğine işarete eden Özden, hem öğretmenlerin hem ailelerin büyük fedakarlıklar yaptığını belirterek, ''Şu da bir gerçektir ki her birey de bir engelli adayıdır. Kaza geçirip yatağa bağımlı yaşayan insanlarımız var'' diye konuştu.

Yapılan etkinliğin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Özden, kendilerinin de bu tür etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından her yıl organize edilen askere gidemeyenler için bir günlük askerliğe, bu yıl ilçeden 6 engellinin götürüleceğini söyleyen Okul Müdürü Meryem Gündoğdu da yapılan etkinlik için çocukların sevincini hem aileleriyle hem de kaymakam ve belediye başkanı ile paylaşmak amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Her erkeğin bir askerlik hatırası olduğunu anlatan Gündoğdu, ''Yapılan bu ziyaretlerde öğrencilerimiz giydikleri üniformalarla kaymakamla, belediye başkanıyla bu günü ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafları çektirdi'' dedi.

Başkan Özden ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Kenan Babayiğit, Murat Erdoğan, Sadullah Gölyeri, Engin Kılıç, İlker Yıldız ve Hasan Şen daha sonra minibüsle ilçe turu attı .
Kaynak: AA