Bodrum'da ''Bilim ve Sanat Şenliği'' Düzenlendi

Bodrum'da 120 bilim projesinin tanıtıldığı ''Bilim ve Sanat Şenliği'' düzenlendi.

Özel Merter Kolejince okulun bahçesinde düzenlenen şenlikte, ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı 120 bilim projesi tanıtıldı. Şenlikte matematik konusunda yapılan çalışmaların sunulduğu 100 stant açıldı. Yıl içinde velilerin hazırladığı sanat çalışmaları da şenlikte sergilendi.

Okulun İlköğretim Bölümü Müdürü Gökhan Kubur, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenen şenliğin amacının öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmak olduğunu söyledi.

Şenlik ile öğrencilerin yıl içinde teoride öğrendikleri bilgileri yıl sonunda hayata geçirme fırsatı bulduklarını ifade eden Kubur, ''Öğrenciler projelerini sunarak özgüven kazandılar. Projelerini bire bir kendileri hazırlayıp ailelerine sunma imkanı bulan öğrenciler, kişisel açıdan da gelişim gösterdiler'' dedi.

Öğrenciler ise bilim şenliğine katılmaktan büyük keyif aldıklarını, yıl içinde öğrendiklerini, yıl sonunda yaptıkları projelerle hayata geçirdiklerini ifade etti.

Şenliğe Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Gündoğan Belediye Başkanı Halil İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin ile davetliler katıldı.

Üç gün sürecek şenlik kapsamında okul yararına yiyecek satışı da yapıldı .
Kaynak: AA