Belediye Başkanı Kuru'nun Açıklaması

Tarsus'a bağlı Yenice belde Belediye Başkanı Ali Kuru, beldelerinin ilçe olması için Kaymakamlığa başvuruda bulundu.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'ni makamında ziyaret eden Kuru, yaptığı konuşmada, Yenice beldesinin ilçe olmayı, mevcut potansiyeli ile uzun zaman önce hak ettiğini söyledi.

Bölgenin gelişmeye açık bir konumda olduğuna işaret eden Kuru, ''Yenice inanılmaz bir hızla gelişip, büyümektedir. Çağ Üniversitesi, beldemizin sınırları içindedir. Yenice'ye kurulmakta olan lojistik köy ve Uluslararası Çukurova Havalimanı, beldemizi daha önemli bir konuma getirmiştir. Sanayi alanında kalkınma yönünde ilerlemelerimiz var. Özellikle Güneydoğu'dan göç alan ve bu göçü iskan edecek konumda bir beldeyiz'' dedi.

''Yenice ilçe olmayı çoktan hak etti'' diyen Kuru, şunları kaydetti:

''Belediye meclisimizde aldığımız çok önemli bir kararın müracaatını yapmak üzere buradayız. Bu yüzden hazırladığımız dosyayı Kaymakamımız olarak size teslim ediyorum. Biz bu konuda kendimize sloganda belirdik. Sloganımız, 'Yenice büyüyor, bunun içinde Yenice ilçe olmak istiyor'. Biz bu sloganla hareket ediyoruz.''

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ise Yenice beldesinin Türkiye'de birçok ilin sahip olmadığı zenginliklere sahip olduğunu belirterek, konuyla ilgili karar verecek olan mercinin TBMM olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ali Kuru, hazırladıkları raporu sundu .
Kaynak: AA