Didim Ülkü Ocakları'ndan 3 Mayıs Türkçülük Bayramı Etkinliği

Didim Ülkü Ocakları, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Didim Ülkü Ocakları'ndan 3 Mayıs Türkçülük Bayramı Etkinliği
Etkinlikte 3 Mayıs’ta hayatını kaybedenlerde unutulmadı. 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla Didim Ülkü Ocakları bir etkinlik düzenledi.

Dün akşam saat 20:30’da Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan, Didim Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Akar, MHP İlçe yöneticileri çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından Mehmet Engin tarafından hayatını kaybeden ülkücüler için Kuran-ı Kerim okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Didim Ülkü Ocakları Eğitim Masası Başkanı Levet İlter yaptı. İlter Türk olmanın Türklük değerlerine sahip olabilmek olduğunu vurgulayarak, “Türklük adam yada Adem olabilmektir. Yüce Atatürk’ün dediği gibi Taş kırılır, Tunç erir Türklük ebedidir. Türklük Allahtan başka kimseden korkmamaktır. Bu anlamları iyi düşünüp idrak etmemiz lazım” dedi.

İlter konuşmasında 3 Mayıs 1944 tarihinde yaşanan olaylar ve Türkçülük-Turancılık davasında yargılanan Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız gibi isimlerin o dönemde yapmış oldu çalışmaları anlattı. Konuşmaların ardından günün anlamına uygun şiirler okundu. Etkinlik Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile son buldu .
Kaynak: İHA