CHP Milletvekili Topal’dan Bakan Dinçer’e Soru Önergesi

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak yanıtlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Hükümet programında ve stratejik planlarda yer almadığı halde yasalaşan 4+4+4 eğitim sisteminin altyapısının iyi hazırlanmadığını iddia eden Topal, “Eğitim sisteminin 12 yıla çıkarılmasıyla birlikte birçok sorumluluk ve mali yük ortaya çıkmış bulunmaktadır. Önümüzdeki yıl ilköğretim kısmında çalışan öğretmen kadromuz 5 yerine 4 sınıfa bakmak durumda kalacaktır. Bu durumda yaklaşık 30 bin civarında öğretmenimiz sınıfsız kalacaktır. Zaten kadro sıkıntısı çeken öğretmenler için yeni bir krizin kapıda olduğu görülmektedir” dedi.

Atanıp ailesinden ayrı kalan öğretmenler için de ‘il emri’nin kaldırıldığını anımsatan Ramis Topal, “Bu durum öğretmenleri ya görevlerinden istifa etmeye ya da aile birliklerini bozmaya itmektedir. Ataması yapılanın da, atama bekleyen öğretmenin de sıkıntıları bu kadar büyükken, öğrencilere verilecek eğitimin kalitesi ile ilgili ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

Topal, Bakan Dinçer’e şu soruları yöneltti: “Önümüzde ki yıl için hangi bölümlerden kaç tane öğretmen atamayı planlanmaktadır? Norm fazlası öğretmenler için herhangi bir çalışmanız var mı? İl emri kaldırılmasının ardından öğretmenlerin aile yapılarının bozulacağını düşünüyor musunuz?”
Kaynak: İHA