Enver Aysever'den çarpıcı Musatafa Sarıgül iddiası

Güne damgasını vuran istifa haberi CHP kulislerini allak bullak ederken partinin nabzını yakından tutan isimler arasında gösterilen gazeteci Enver Aysever istifayı ve sonuçlarını yorumladı.

Enver Aysever'den çarpıcı Musatafa Sarıgül iddiası
Gürsel Tekin'in pariteden istifa edeceği aylar önce kamuoyuna duyuran Aysever, Gürsel Tekin'in CHP'yi sarsan istifasını yorumlarken, ilginç bir Mustafa Sarıgül iddiasından bulundu.

CNN Türk'te ekrana gelen Dört Bir Taraf'ta Gürsel Tekin'in istifasının perde arkasını anlatan Aysever şu sözleri sarf etti:

KURULTAY ÇARŞAF LİSTEYLE YAPILACAK


"Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin arasında bir üslup farkı, yöntem farkı olduğunu zaten gözlemlemiştim. Gürsel Tekin, ben istifa iddiasını ilk gündeme getirdiğim günlerde istifasını sunmuştu. Bugünkü olay ise şöyle olmuş; Gürsel Tekin Kemal Bey'e "Ben biraz dinlenmek istiyorum" demiş. Kılıçdaroğlu da tamam dinlen demiş ama dilekçede istifamı sunuyorum deyince durum netleşiyor. Gürsel Bey İstanbul'da geçmişteki kadrolarıyla birlikte çalışmak ve müdahil olmak istedi. Ama olmadı, Kemal Bey izin vermedi. Temmuz'da yapılacak kurultayda CHP'liler blok değil çarşaf listeyle gidecek, bu bilgi yüzde yüz bir bilgidir. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan aldığım bir bilgidir. Bu kurultay demokratik bir şekilde yapılacak."

SARIGÜL YENİ PARTİ KURACAK MI?

"Diğer yandan, Gürsel Tekin'in Mustafa Sarıgül ile hareket edeceği söylendi. Ben Sarıgül'le görüştüm. Kendisi bunların kesinlikle doğru olmadığını asla ve asla CHP'yi bölen kişi olmayacağım dedi. CHP içinde genel bir af ilan edilmesi gerektiğini de söyledi. Görülüyor ki CHP'deki birinci adam ikinci adam resmi son buldu. CHP, Temmuzda demokratik bir kurultaya gidecek."

BEYAZ GAZETE