Sağlık Bakanı Akdağ'dan Medya Yöneticilerine 'obezite' Testi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi.

Medya yöneticilerine "obezite" testi yaptıran Bakan Akdağ, test sonuçlarını, "Gazetecilerin üçte biri normal, üçte biri kilolu ve üçte biri de obezite sınırlarında" diye değerlendirdi.

Bakan Akdağ, Çırağan Sarayı’nda bir araya geldiği televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenlerine obezite testi uyguladı. Burada "Sağlığa Hakkaniyetli Erişim" konulu bir sunum yapan Bakan Akdağ, sunum öncesinde 43 katılımcı kişiden boy ve kilolarını bir kağıda yazmalarını istedi. Ardından Bakan Akdağ, teste giren 43 gazetecinin verilerini açıkladı.

Sonuçları değerlendiren Bakan Akdağ, 43 gazetecinin boy ortalamasının 1.72, kilo ortalamasının 78, vücut kitle endekslerinin ise 27 çıktığını söyledi.

Bakan Akdağ, ortaya çıkan sonucun Türkiye ortalaması ile paralellik gösterdiğini ifade ederek, “Üçte biri normal, üçte biri kilolu ve üçte biri de obezite sınırlarında" diye konuştu.

BAKAN AKDAĞ, “182 HASTANE RANDEVU MERKEZİ”Nİ TEST ETTİ

Bakan Akdağ, gazeteciler ile sohbeti esnasında “182 Hastane Randevu Merkezi” sisteminin aktif çalışıp çalışmadığını kontrol amacıyla yayın yönetmenlerinden birinin bu numarayı aramasını istedi. Kısa süre içerisinde arayan yayın yönetmenine uygun hastaneden randevu verilince Bakan Akdağ, ”Bu şekilde davranarak çok büyük bir risk aldım. Bir aksaklık olduğu durumda bunca gazeteci arasında mahcup olabilirdim. Ancak gördüğünüz gibi 182 Hastane Randevu Merkezi sistemimiz gayet düzenli bir şekilde çalışıyor. Türkiye’nin neresinde olursa olsun vatandaşlarımız bu numarayı arayarak istedikleri hastaneden randevularını alabileceklerdir” dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? Sistem, Türkiye’nin herhangi bir ilinden arayan vatandaşa istediği ilden ve hastaneden istediği bölümden randevu almasını sağlıyor. Bunun için '182 Hastane Randevu Merkezi'ni aramak yeterli. Bu hizmetten faydalanmak için, aranan numaraya Türkiye Cumhuriyeti numarası kaydettirilerek istenilen hastaneden yine istenilen bölüm için randevu sağlanıyor. Sistem, hastanelerin doluluk durumuna göre hastayı en yakın diğer bir hastaneye yönlendirme özelliğine sahip .
Kaynak: İHA