Yanukoviç, Türk Şirketlerinin İnşaa Ettiği Havaalanının Terminalini Açtı

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’nin final maçının oynanacağı Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Türk şirketlerince inşa edilen Borispol Havaalanı D Terminali, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından açıldı.

Yanukoviç, Türk Şirketlerinin İnşaa Ettiği Havaalanının Terminalini Açtı
Doğuş, Alarko ve YDA ortaklığı tarafından inşa edilen havaalanın D Terminali için resmi açılış töreni düzenlendi.

Ukrayna'da 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamındaki en önemli proje olan Borispol Havaalanı D Terminali açılışında Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç davetlilere hitap etti.

Yanukoviç açılışta yaptığı konuşmada; “Euro 2012, Ukrayna'ya imkanlarını gösterme şansı tanıdı. Bu yatırımlar gelecek kuşaklar için. Yeni terminalin açılışı bir zaferdir. Bu projeye emeği geçen mimardan inşaat işçisine kadar herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra havalimanında incelemelerde bulunan Yanukoviç, havalimanı görevlilerinden yeni terminal hakkında bilgi aldı.

Havalimanında Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve Doğuş inşaat yetkileri ile de görüşen Yanukoviç inşaatı yapan işçilerin de yanlarına giderek ellerini sıktı ve bir süre sohbet etti.

Temeli 2008 yılı Kasım ayında atılan Borispol Havaalanı D Termali 107 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 15 milyon yolcu kapasitesine sahip .