Vali Coş’tan ‘Oto Sanayi Sitesi’ne Denetim

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yapımına bir süre önce başlanan ‘Adana Oto Sanayi Sitesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, inşaat hakkında bilgi aldı.

Vali Coş’tan ‘Oto Sanayi Sitesi’ne Denetim
Adana Oto Motor Tamircileri Esnaf Odası ile Adana Oto Elektrikçiler ve Adana Oto Kaportacılar Esnaf Odası’nın işbirliğiyle inşasına başlanan; ‘Adana Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden Vali Coş, burada inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Adana Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Barışık’ın daveti üzerine siteye gelen Coş’a, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, KOSGEB Adana Merkez Müdürü Hamit Sucu da eşlik etti.

Meyna Fabrikası sahasında yaptırılan ‘Oto Sanayi Sitesi’ni gezen Coş, çalışmaları denetlerken, veren Oto Motor Tamircileri Esnaf Odası ve Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Doğan’dan bilgi aldı. Doğan, 85 dönüm arazi üzerinde kurulan ve 40 milyon TL’ye mal olacak sitenin temelinin 25 Nisan 2012’de yapılan törende atıldığını hatırlatarak, her biri 170 metrekare olan 350 dükkanın 230’unun da satıldığını ve 2013 yılı Şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Vali Hüseyin Avni Coş da, ‘Oto Galericiler Sitesi’ ve ‘Hurdacılar Sitesi’ olmak üzere böylesine önemli ve büyük projeleri destekleyerek, bugüne getiren AESOB Yönetim Kurulu Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Barışık’ı teşekkür etti. Çoş, “Çok güzel bir tesise daha imza atmışsınız. İnşaatı da maşallah tertemiz ve hızla ilerliyor. Hayırlı, uğurlu olsun. Sizi de tebrik ediyorum. Böyle büyük projelerde esnaf ve sanatkârlarınıza öncülük ve önderlik yapıyorsunuz” dedi.

Kazım Barışık’ın; “Sayın Valim, inşallah bir gün Hurdacılar Sitesi’ni de görürsünüz” talebi üzerine Vali Coş, şu yanıtı verdi; “Hurdacılar Sitesi’ni daha önce uzaktan görmüştüm. İnşallah bir gün de yakından görmek nasip olur.” Barışık da, davetini kırmayarak siteyi ziyarete gelen Vali Coş’a teşekkür ederek, “Sayın Valim, size esnaf ve sanatkarlarım adına ne kadar teşekkür etsem azdır. Hiç olmazsa, burayı ziyaretinizle esnaflarımızı mutlu ettiniz. Allah sizden razı olsun” diye konuştu .
Kaynak: İHA