Sanatçı Mesut Dikel, 40’ıncı Sergisini Erdemli’de Açtı

Hattat,Ressam, Ebrucu ve Sedefkar Mesut Dikel, 40 eserine yer verdiği 40. kişisel sergisini Mersin’in Erdemli ilçesinde açtı.

Sanatçı Mesut Dikel, 40’ıncı Sergisini Erdemli’de Açtı
Sanatçı Dikel, 40. kişisel sergisi olan ‘Hüsn-i Hat Minyatür Tezhip-Ebru-Sedef Metal” sergisini Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD)’ın katkılarıyla belediyeye ait sergi salonunda açtı.

Açılışta bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, "İnsanlığa faydalı olan ayaklar, faydalı olan eller değerlidir. Ne kadar çok kişiye uzanıyorsa, topluma ne kadar fazla faydası oluyorsa, değeri ona göre artar. İşte bugün mütevazı tavrıyla medeniyetimiz adına çok değerli bir el karşımızda duruyor. Ve o elin motiflerine, çizgilerine yön veren, çok değerli bir his burada” dedi.

DÜNYANIN ELİMİZDEN ALAMADIĞI İKİ SANAT
Konuşması sırasında duygusal anlar yaşan sanatçı Mesut Dikel, 25 yıl önce Erdemli’de ilk kişisel sergisini açtığını hatırlatarak, 40. sergisinin de Erdemli’ye nasip olduğunu belirtti.

Dikel, “Dünyanın elimizden alamadığı iki sanat var, bunlardan bir tanesi 'Hat Sanatı', bin yıldır batı çabalıyor bozamadı, alamadılar. Ebru sanatını da alamıyorlar. Çünkü kökü bizde, genetiği bizde, alamayacaklar da” diye konuştu.

Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Orhan Türker ise sanatçı Mesut Dikel’in memleketinde sergi açmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Sergi bir hafta boyunca sanatseverlerin ilgisine sunulacak .
Kaynak: İHA