Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği'nde Eurovısıon Heyecanı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda final heyecanı, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği'nde de yaşandı.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bahırol ev sahipliğinde, Ankara'daki yabancı büyükelçiler, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, milletvekilleri ile Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlılar, Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nı büyükelçiliğin bahçesine kurulan dev ekrandan izledi. Şarkı yarışması başladıktan sonra davetlilere Türk bayrağı ile Azerbaycan bayrağı dağıtıldı. Büyükelçi Bahırol ve davetliler, Azerbaycan'ı temsil eden Sabina Babayeva "When The Music Dies" şarkısıyla sahne aldığında ve Türkiye'yi temsil eden Can Bonomo "Love Me Back" şarkısıyla sahne aldığında ellerindeki bayraklarla şarkılara eşlik etti.

Büyükelçi Bahırol, 57. Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili, "Bugün çok özel bir gün. Ben buradan hem Türkiye'yi temsil eden Can Bonomo'ya hem Azerbaycan'ı temsil eden Sabina Babayeva'ya başarılar diliyorum. Gördüğümüz gibi çok büyük bir coşku var Azerbaycan'da, çok büyük bir sevinç var. Azerbaycan'da güzel saatler yaşanıyor. Çünkü Avrupa'da olan en büyük, en önemli yarışmanın finali Azerbaycan'da yapılıyor. Türkiye'den sonra Azerbaycan'da yapılıyor. Yani ikinci defa yapılıyor. Ben buradan başarılar diliyorum hem Azerbaycan yarışmacılarına, hem Türkiye yarışmacılarına. Bu coşkuyu hep beraber yaşayalım, hep beraber bu sevinci yaşayalım. Bugün de burada, büyükelçiliğimizde güzel bir ortamda, bizim arkadaşlarla, bizim dostlarla beraber bu sevinci yaşıyoruz" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA