Zorlu, 360’ıncı Konsept Mağazasını Afyonkarahisar’da Açtı

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, bu yıl içinde 4 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Zorlu, 360’ıncı Konsept Mağazasını Afyonkarahisar’da Açtı
Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, yeni konsept mağazalarının 360’ıncısını Afyonkarahisar’da açtı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu’nun katıldığı açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, dünyada 137 ülkeye mal ihraç ettiklerini ve 2008’e kadar yedi boyunca ihracat şampiyonluğunu elinde bulundurduklarını belirtti.

Zorlu, ürettikleri her 100 televizyondan 92’sini, beyaz eşyada da yüzde 80’ini ihraç ettiklerini ifade ederek, geçen yıl 2 milyar 800 bin dolarlık ihracatı, bu sene yüzde 30’luk bir artışla 4 milyar dolar tamamlamayı hedeflediklerini anlattı. Bundan 18 sene önce Vestel'i aldıklarında 380 bin televizyon üretirken bu sene 12 milyon televizyon, 8 milyon beyaz eşya ve 2 milyon uydu alıcı ürettiklerini ifade eden Zorlu, “Bugün pek gördüğünüz pek çok malı biz üretiyoruz. Buradan Avrupa’ya, ABD’ye Çin’e kadar ürün gönderiyoruz. Yerli malı kullanmayı tavsiye ediyorum. Fakat tabiî ki deneyip farkı göreceksiniz.” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da, büyük iş adamlarının ülkenin önünü açtığını ciddi istihdam sağladığın söyledi.

Balkanlıoğlu, Vestel’de 45 bin kişinin çalıştığını bununda 100 bin kişiye iş aş demek olduğunu belirterek, “Müteşebbis sayımız ne kadar artarsa o kadar kişiye iş demek. Parasının tamamı bu millete ait. İhracatımız artıyor, dünyanın öbür ucunda markalarımız var. Marka ülke oluruz.” ifadelerini kullandı. Mağaza sahibi Mustafa Açıkgözoğlu da açılışa katılan herkese teşekkür etti .