Simav’da 48 Toki Konutu Kura İle Sahiplerini Buldu

TOKİ'nin Kütahya Simav'a bağlı Muradınlar Mahallesinde alt gelir gurubuna yönelik vatandaşlar için inşa ettiği 48 adet 2+1 konutlar kuralı satış kampanyası kapsamında sahiplerini buldu.

Simav’da 48 Toki Konutu Kura İle Sahiplerini Buldu
2 oda ve 1 salon özelliğe sahip 85 metrekarelik dairelerin satışı için Yukarı Düğün Salonunda Noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

48 konut için belirlenen süreçte 1’i şehit ailesi olmak üzere 2 gazi ve 4 özürlü vatandaş ile birlikte toplam 137 kişi yaptıkları başvurunun onaylanması sonucu kuraya katılmaya hak kazandı.

Simav Noter Vekili Hasan Hazar tarafından gerçekleştirilen kura çekimine Kaymakam Yüksel Ünal, Halk Bankası Simav Şube Müdürü Dilaver Adalı ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Yüksel Ünal, ilçede sıkıntısı çekilen depreme dayanıklı konutlar için TOKİ’den yeni talepleri olacağını bildirdi.

Simav’ı vuran geçen yılki 19 Mayıs depreminin ardından Muradınlar Mahallesinde yaptırılan TOKİ konutlarının bölgeye çağdaş bir görünüm ve kentleşme sağladığına vurgu yapan Kaymakam Ünal, “Muradınlar Mahallesi Simav’ın modern yüzü oldu” dedi, Daha sonra Simav Noter Vekili Hasan Hazar huzurunda gerçekleşen kura sonucunda müracaatta bulunan 137 kişiden 48’i yeni konutlarına kavuşmanın sevincini yaşadı .
Kaynak: İHA