Adana’da ‘regaib Kandili’ Etkinlikleri

Müslüman alemi için ‘Üç Aylar’ın müjdeleyicisi olan ‘Regaib Kandili’ münasebetiyle Adana'da vatandaşlar, Sabancı Merkez Camisi’ne akın etti.

Adana’da ‘regaib Kandili’ Etkinlikleri
‘Regaib Kandili’, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da idrak edildi. İl Müftülüğü’nce Ortadoğu ve Balkanların en büyük camilerinden biri olarak öne çıkan Sabancı Merkezi Camisi’nde düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Klasik Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilen, 28 bin kişi kapasiteli camideki etkinlikte eller duaya, gözler semaya, gönüller de Rahman’a açıldı. Genç ve çocukların ağırlıkta olduğu cemaate ‘Regaib Kandili’ hakkında bilgiler verilirken, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, salat-ü selam getirildi.

Yapılan konuşmalarda kandillere mahsus farklı bir ibadet şekli olmadığının altı çizilirken, ‘Regaib Gecesi’nde ise bol bol tövbe istiğfar edebileceği gibi namaz kılınıp, Kur'an-ı Kerim okunabileceği dile getirildi.

Yatsı namazını camide kılan vatandaşlar, yanlarında getirmiş oldukları Kur’an-ı Kerim’den ayetler okurken, sık sık dua etti. Kimi vatandaşlar, çocuklarını da yanlarında getirirken, cami dışında ‘Regaib Kandili’ni idrak etmeye gelenlere çeşitli şekerlemeler ikram edildi .
Kaynak: İHA