BBP, Ayasofya’nın Fetih Törenlerine Dahil Edilmesini İstiyor

İstanbul’un fethinin 559 ncu yıldönümünde yapılacak olan kutlamalarına Büyük Birlik Partisi Ayasofya’nın da dahil edilmesini istedi.

Bu kapsamda İstanbul Valiliği’ne dilekçe veren parti yetkilileri kutlamaların Ayasofya Camii önünde Mehter Han Bölüğü’nün vereceği bir resital ile son bulmasını talep etti.

İstanbul’un Fethi kutlamaları çerçevesinde yapılacak olan etkinliğe BBP, Ayasofya Camii’nin de dahil edilmesini talep etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan imzalı İstanbul Valiliği’ne sunulan dilekçede, “Parti olarak kutlamaların Fethin sembolü Ayasofya Camii önünde halkımızın övünç ve ilgiyle izleyeceği ‘Mehter Han Bölüğü’nün vereceği bir resital ile son bulmasını arzu ettikleri.” ifadesine yer verildi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, İstanbul Valiliği’nin talebimizi reddetmesi halinde Ayasofya önünde mehteran töreni tertipleyeceklerini söyledi.

Karacan, “Valiliğe fethin sembolü olan Ayasofya’nın da resmi törenlere dahil edilmesi hususunda dilekçe vererek başvurumuzu yaptık. Bu talebimiz İstanbul Valiliği tarafından kabul görmezse, Büyük Birlik Partisi olarak Genel Başkanımız Mustafa Destici ve başkanlık divanı üyelerinin tümünün hazır bulunduğu Ayasofya önünde bir şekilde mehteran töreni tertipleyerek kutlayacağız. 19 Mayıs bayramı nasıl vatandaş tarafından kutlandıysa İstanbul’un feth’ni Türk milleti olarak kutlamış olacağız.” dedi .