Üniversite Köprülü Kavşağı İçin İlk Kazma Vuruluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi önünde yapımını gerçekleştireceği Köprülü Kavşak Çalışması için Salı günü ilk kazmayı vuracak.

Üniversite Köprülü Kavşağı İçin İlk Kazma Vuruluyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşım sorunun çözümlenmesine büyük katkı sağlayan Köprülü Kavşak Çalışmaları içerisinde en çok fore kazık kullanılacak olan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak İnşaatı Yapım İşi’nin 90 gün gibi kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak İnşaatı Yapım İşi ile iş kapsamı ve boyut olarak en büyük kavşak çalışmasına başlıyoruz. 780 fore kazık, 4.5 kilometreye yakın atık su ve yağmursuyu deplasesi,1 kilometreye yakın da içme suyu deplasesi yapılacaktır. Ayrıca iş kapsamında 50 bin metre küp kazı ve 30 bin metre küp dolgu yapılacaktır. Nüfusu 2 milyona yaklaşan Gazi şehrimizin, ulaşım sorunlarını çözmek adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, 20 kilometreye yakın raylı sistem hattı ve 10 köprülü kavşak imalatı yaparak, kentin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Yaklaşık 10 Milyon TL’ye mal olacak Kavşak Çalışması için ön görülen sürenin daha önceki kavşak çalışmaları ile aynı olduğunu hatırlatan Başkan Güzelbey, “Şuanda acil olarak ihtiyaç duyulan iki kavşak var. Birincisi Üniversite Kavşağı, diğeri de Şehreküstü Meydanı. Üniversitenin önündeki kavşağın inşaatı için ilk kazmayı Salı günü vuracağız. Bugün alternatif yollarını kontrol ettik. Bu kente ilk köprülü kavşağı yapmaya başladığımızın ikinci günü feryat figanlar yükselmiş ve inşaatın durdurulması istenmişti. Ama biz yaptığımız köprülü kavşaklarla kentin trafiğini rahatlattık. Eğer o kavşaklar bugün olmasaydı araçla hiçbir yere gidemezdiniz. Üniversite kavşağında da trafik sorununu ortadan kaldırmak için bu kavşağı yapacağız” diye konuştu.

Proje hakkında bilgiler veren Başkan Güzelbey, “Üniversitenin önündeki kavşak bugüne kadar yaptığımız en kapsamlı kavşak olacak. Şehirden gelip üniversiteye yaklaştığımız zaman yol batacak. Batan yolun iki şeridi çıkıp Burç’a doğru devam edecek. Diğer iki şeridi ise Karataş istikametine dönecek. Belki şuanda iki şeride ne lüzum var denebilir ama geleceği düşünmemiz gerekiyor. Onkolojiye doğru 4 şeritli yol yaparken de eleştirilmiştik ama bugün haklı olduğumuzu herkes görüyor” dedi.

"SERVİS YOLLARINI DİKKATLİ KULLANALIM"

Projenin kısa bir sürede tamamlanacağını ifade eden Başkan Güzelbey, “Bu projeyi 90 gün gibi çok kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Yani üniversite başlamadan bu projeyi hayata geçireceğiz. Üniversite öğrencileri tatil için gittikleri memleketten döndükleri zaman yeni bir sürprizle karşılaşacaklar. ‘Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak İnşaatı Yapım İşi’ tamamlandığında Üniversite Bulvarından gelen trafik, 4 şerit olarak yer altına batıp, 2 şerit Burç-Kilis istikametinde direk geçiş ve 2 şerit de 216 nolu Caddeye beklemeden geçecektir. Bu işlemler sırasında Raylı Sistem İşletmesi 95 gün boyunca Üniversite Acil girişine kadar yapılacaktır. Burası bittikten sonra Şehreküstü Kavşağı projesine başlayacağız. Gaziantep’te köprülü kavşak yapılabilecek her yerde kavşak yapmış oluyoruz. Yapılması gereken değil yapılması mümkün olan yerleri yapıyoruz. Birçok bölgede trafik çok sıkışıyor. Gönül ister ki oralarda da yapılım ama mümkün olmayan yerler var” şeklinde konuştu.

Çalışma tamamlanıncaya kadar alternatif servis yolunun kullanılacağını hatırlatan Başkan Güzelbey, “Bu çalışmalar sırasında belediyemizin belirlediği Servis Yolu kullanılacak olup, tüm sürücülerin bu yola uyması gerekmektedir. Servis Yolu Üniversite Bulvarı ile 17 nolu Cadde kesişimindeki (Ezogelin Emlak kavşağında) yol Yavuz Sultan Selim Caddesine yönlendirilecektir. Ancak Gaziantep Üniversitesi ve Üniversite Acil girişi için tek şerit giriş bırakılacak olan servis yolu gidiş geliş çalışılacaktır. Halkımızdan çalışmalar sırasında yine diğerlerinde olduğu gibi anlayış ve sabır bekliyoruz, şimdiden herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA