James Bond Macerası 'Skayfall' 26 Ekim'de Sinemalarda

Türkiye, Şangay ve yukarı İskoçya’nın çeşitli yerlerinde çekilen James Bond filmi 'Skayfall', 26 Ekim'de İngiltere'de, 2 Kasım'da Türkiye'de ve 9 Kasım'da da ABD'de gösterime girecek.

James Bond Macerası 'Skayfall' 26 Ekim'de Sinemalarda
Daniel Craig, dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan 'Skyfall' ile 007 James Bond olarak bir kez daha karşımızda. Filmde Bond’un M’e karşı sadakati sınanıyor. Çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlıyor. MI6 saldırıya uğrayınca, kişisel bedeli ne olursa olsun 007’nin tehdidi bulup yok etmesi gerekiyor. Film, 26 Ekim'de İngiltere’de, 2 Kasım'da Türkiye’de ve 9 Kasım'da ise ABD’de gösterime girecek.

Filmin yönetmeni Sam Mendes, “Benim Bond’la henüz 9-10 yaşımda olduğum dönemden beri, ‘Live and Let Die’la başlayan kişisel bir bağım var.” diyor.

Mendes, belki de en çok duygusal dramalarla tanınmış olsa da, kendisi, eğlence sektörüyle ilgili ve artistik bütünlüğünün bununla kısıtlı kalmadığını belirtiyor: “Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki büyük, eğlenceli, gösterişli, izleyiciyi alıp götüren bir film yaparken dünya hakkında bir şey söylemek de mümkün. Daniel’in ‘Casino Royale’ ve ‘Quantum of Solace’daki performanslarıyla, James Bond tekrar gerçek durumlar içinde gerçek bir insan hissi verdi. Bu bana Sean Connery filmlerini izlediğim zamanları hatırlatıyor”. Michael G. Wilson ve Barbara Broccoli ise, “Bu bizim 50. yıldönümümüz ve 23. filmimiz, dolayısıyla gelmiş geçmiş en iyi Bond filmini yapmak için üzerimizde baskı hissettik. Olağanüstü bir oyuncu kadromuz, inanılmaz bir kamera arkası ekibimiz ve duygu yüklü bir senaryomuz var.” ifadelerini kullanıyor. Skayfall, Türkiye, Şangay ve yukarı İskoçya’nın çeşitli yerlerinde çekildi.

Filmin büyükçe bir kısmı ise Londra’da geçiyor. Tuhaf bir şekilde, Mendes en büyük zorluğu burada yaşadığını belirtiyor ve, “Burası benim şehrim. Onunla arama mesafe koymam çok zor. Buraya mitsel bir boyut katmaya çalıştım: Bir havası, bir atmosferi, bir tehdit boyutu olmasını amaçladım. Tahmin edilebilecek bazı yerlerde çekim yaptığımız söylenebilir ama umarım bunları tahmin edilemez şekillerde yapmışızdır.” diyor .