Yağışın Etkili Olduğu Alanlarda Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı

Eceabat ilçesinde dün etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarının ardından, hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Gölcük, İl Genel Meclis Üyesi Öcal Gezen, yağışın etkilediği bölgede incelemelerde bulunarak, su baskınları sonrası ortaya çıkan zararlar hakkında bilgi aldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gölcük, yağmurun özellikle Kilye Ovası ile Bigalı köylerinde etkili olduğunu belirtti.

Yolağzı, Beşyol, Küçükanafarta ve Yalova köylerinin de yağıştan etkilendiğini söyleyen Gölcük, hasar ve durum tespiti için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz da yağmurdan dolayı evlerinde mahsur kalan ve Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından botla kurtarılan Necdet Aktepe ve eşi Şahinde Aktepe'yi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bigalı köyü ve Kilye Ovası'ndaki vatandaşlarla bir araya gelen Dokuz, üreticilere moral verdi.

Yağışlarda domates, günebakan, kavun ve karpuz gibi ürünlerle buğday ekili alanlar, yeni dikimi yapılan ürünlerin fideleri, damla sulama sistemleri ile tarla sulamada kullanılan motorlar zarar gördü. Bazı üreticiler suyun götürdüğü ya da çamura gömülen su motorlarını çıkarabilmek için uzun süre çaba sarf etti.

Bigalı köyünde bazı evlere dolan çamurlu su da vatandaşlar tarafından temizlendi.

Üretici Genco Menis'in Kilye Ovası mevkisinde diktiği yaklaşık 20 dönümlük domates tarlası da şiddetli yağmurda kullanılamaz hale geldi. Tarım sigortası yaptırmadığını belirten Menis, bütün emeklerinin boşa gittiğini kaydetti.

Bu arada şehit tıbbiyelileri anma törenlerine katılmak üzere Eceabat'a gelen İstanbul Lisesi Sakarya İzci Grubu'ndaki öğrencilerin de yağıştan etkilendiği, yanlarında getirdikleri kamp malzemeleriyle diğer eşyalarının zarar gördüğü belirtildi .
Kaynak: AA