Tacikistan’da Türk Dizileri ve Diktatör Filmi Yasaklandı

Tacikistan sinema ve video devlet işletmesi olan "Tajikkino", Türk dizileri ile birlikte başrolünde Sacha Baron Cohen'in oynadığı yeni vizyona giren "The Dictator" isimli filmi de yasakladı.

Tacikistan’da son dönemde popüler olan Türk yapımı "Kollama", "Yusuf Yüzlü", "Kurtlar Vadisi", "Tek Türkiye" ve "Yeşeren Düşler"in de aralarında bulunduğu dizilere yasak getirildi.

Şimdi de, Tacik yönetimi milli anlayışa uymadığı gerekçesiyle "Diktatör" filminin disklerini toplatıyor. Tajikkino Müdürü Akbar Şaripov Tacik basınına yaptığı açıklamasında, "Diktatör" filminin Tacikistan’da gösterimi için lisans alınmadığını belirterek, filmin disklerinin toplatıldığını ve filmi satan kişiler ede ceza kesileceğini söyledi.

Ayrıca, ülkede söz konusu filmin ekranlarda da gösterimi yasaklandı. Ülkede gösterime girecek filmler için “Tajikkino” işletmesinden lisans alınması gerekiyor. Tacikistan’daki uluslararası film gösterilerinin tek distribütörü durumundaki "Tantana" şirketi Satış Müdürü Daler Devletov, basına yaptığı açıklamada, dünya sinemalarında vizyona giren Diktatör filminin, Tacikistan'da gösterime girmeyeceğini açıkladı.

Bu arada, Türk yapımı dizilerin terör, aşırılık ve şiddet içerdiği için ülkede yasaklandı. Yasağın sadece Türk dizilerine değil, terör, şiddet ve aşırıcılık içeren tüm dizi, film ve çizgi filmlere uygulandığı kaydedildi .