CHP Edirne Milletvekili Gürkan Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, ''Ülke karanlığa doğru götürülmek isteniyor'' dedi.

Gürkan, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ile birlikte partisinin Havsa ilçe teşkilatınca düzenlenen ''Atatürk'e Saygı'' yürüyüşüne katıldı.

Milli Egemenlik Parkı'nda başlayan ve Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüş sonrası Gürkan, partililerle birlikte anıta karanfil bıraktı.

Gürkan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bugün hem ''Benim doğum günüm 19 Mayıs'tır'' diyen Atatürk'ün hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin doğum gününü kutladıklarını söyledi.

İktidarın, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini, kazanımlarını özelleştirme adı altında sattıktan sonra ülke topraklarını yabancılara satma peşinde olduğunu'' öne süren Gürkan, ''Ülke karanlığa doğru götürülmek isteniyor. Cumhuriyet tehdit altında. Hiç kimse bir an için bile yüreğinde bir korkuya yer vermesin. Çünkü Cumhuriyet'in gençleri, aydınları, Atatürk'ün çocukları, Türkiye Cumhuriyeti'nin geriye gitmesine asla müsaade etmeyeceklerdir'' diye konuştu.

Kemal Değirmendereli de ulusal kurtuluş gününün meşalesinin Samsun'da yakıldığını, bu meşalenin Anadolu'yu sararak ulusal kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırdığını ve bunu da Cumhuriyet rejimiyle taçlandırdığını kaydetti.

Kaynak: AA