Gaün'de ''başarılı Bir Gelecek İçin Konuşalım'' Programı Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda ''Başarılı bir gelecek için konuşalım'' adlı program gerçekleştirildi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, programa katılan Rektör Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, üniversitelerin mutlaka kaliteli eğitimin yanı sıra iş gücüyle, hayatla, insanla ve toplumla ilişkili olması gerektiğini vurguladı.

Üniversitelerin toplumun gelişimine öncülük eden bilgi üreten ve bu bilgiyi toplumla paylaşan kurum olduğunu vurgulayan Coşkun, ''Sanayi ve ticaret alanındaki bugün geldiğimiz noktada her alanda dünya ölçeğinde bir kent olma yolundaki Gaziantep'in bir parçası olmak, oraya kalifiye eleman yetiştirmek, buradaki çalışan insanların önünü açmak ve gereken çabayı göstermek zorundaydınız'' dedi.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan da Gaziantep'in büyümeye uygun bir kent olduğunu söyledi.

Gaziantep'in ayakkabı imalat sektöründe önemli bir merkez olduğunu anlatan Civan, ''Üretici işletmelerin yaklaşık yüzde 50'si İstanbul'da faaliyet gösteriyor. İzmir, Konya, Bursa, Ankara, Gaziantep ayakkabı üretiminin yapıldığı önemli şehirlerdir. Gaziantep ayakkabı imalat sanayinin 2005 yılında ihracatı 14,8 milyon dolarken 2010 yılında 50 milyon lira oldu'' dedi.

Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Cengiz Karstan ise küçük yaşlardan itibaren ayakkabıcılık sektörünün içinde yer aldığını belirterek, ''Ayakkabıcılığın yıllardır gelişmiş olduğu Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nin bu işi sahiplenmesi, yapılan çalışmalar, araştırmalar benim için çok heyecan verici'' diye konuştu.

Gaziantep Kümelenme Bilgi Merkez Koordinatörü Serap Gültekin de ayakkabı sektörüyle ilgili bir proje yaptıklarını ve bunu Avrupa Birliği desteğiyle Türkiye'de sadece 5 ilde uyguladıklarını ifade etti.

Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı İbrahim Buğur ise sektörde yapılacak olan teşvikle üretimin artacağına işaret ederken, ayakkabı sektöründe 300 bin kişinin çalıştığını, bunlardan 280 bin kişinin kayıt dışı olduğunu kaydetti.

-Nizip'te 2. Bahar Şenliği konserle sona erdi-

Gaziantep Üniversitesi Nizip yerleşkesindeki düzenlenen ''2. Geleneksel Kültür, Spor ve Bahar Şenliği'' konserler sona erdi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, ilçe stadyumunda sanatçı Mehmet Kalkan, Burhan Atik ve Adnan Orhan tarafından konser verildi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, İlçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan'ın da katıldığı konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Davetliler, sanatçıların söylediği parçalara eşlik ederek, halay çekti .
Kaynak: AA