Can Yücel’in Mezarına Saldırıda İkinci Duruşma Görüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan şair Can Yücel’in mezarını parçaladıkları iddia edilen amca ve yeğeninin yargılanmasına devam edildi.

Can Yücel’in Mezarına Saldırıda İkinci Duruşma Görüldü
Türk Edebiyatı'nın usta şairi Can Yücel'in, Muğla'nın Datça ilçesindeki mezarına saldırarak kırdıkları iddia edilen 71 yaşındaki Teyfur Keleş ile yeğeni 21 yaşındaki Şener Keleş'in yargılandıkları davanın ikinci duruşması Datça Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verdikleri iddiasıyla haklarında 1 ila 4 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Teyfur Keleş ile Şener Keleş’in katılmadığı duruşmada sonuç çıkmadı.

Mahkemede dinlenen tanıklardan Serpil Yolgeçti, olay gecesi mezarlığın 100 metre uzağındaki evinin bahçesinde bulunduğunu belirterek, “Mezarlık tarafından gelen balyoz sesleri duydum. Kamyonet olduğunu tahmin ettiğim bir araç Can Yücel'in de mezarının da bulunduğu tarafa doğru durup farlarını açmıştı. Sonra araç mezarlığa doğru yöneldi. Saat 21.00 sıralarıydı. Ben mezarın kırılmasını görmedim” diye konuştu.

Diğer tanık Mehmet Baktimur da, olay gecesi mezarlığın yakınlarındaki evinde olduğunu ancak herhangi bir ses ya da gürültü duymadığını söyledi.

Can Yücel'in ailesinin avukatı Cihat Uzar, sanıkların olay tarihinde kullandıkları telefonlarının saat 20.00- 22.00 aralığında görüşme dökümleri ile bu görüşmelerin hangi noktadan yapıldığının tespit edilmesi için bilgi istenmesi talebinde bulundu. Mahkeme, askerde bulunan sanık Şener Keleş in talimatla alınacak olan ifadesinin beklenmesine, avukat Cihat Uzar'ın talebinin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi .
Kaynak: İHA