Belgin Çallıoğlu Fen Lisesi Temel Atma Töreni

Tire Atilla-Belgin Çallıoğlu Fen Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, törende yaptığı konuşmada, Çallıoğlu ailesine eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Kıraç, ''İzmir'in 4. devlet fen lisesinin temel atma töreni için buradayız. Fen liseleri özel okullardır. Tire'de yapılacak olan bu fen lisesi Tireli gençlerin eğitimine büyük oranda katkı sağlayacaktır. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Gelecek kuşaklar Tire'de iyi bir eğitim alarak ilçeye büyük katkı sağlayacak ve pek çok iş adamı çıkacaktır Tire'den. Biz insanlar faniyiz. Önemli olan bizler öldükten sonra arkamızda bırakabileceğimiz eserlerdir. Bunlar bizleri ölümsüz kılar'' dedi.

Tireli hayırsever Atilla Çallıoğlu da ''Bugün çok mutlu ve gururluyum. Tire'ye yapılacak olan fen lisesi projesinin gerçekleşmesinde bana cesaret veren sayın valimiz Cahit Kıraç'a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Vefa Bardakçı'ya, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi'ye teşekkür ediyorum. Tire Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek'e ise teşekkürlerin en büyüğünü borçluyum. O olmasaydı bu proje hayata geçiyor olmazdı'' şeklinde konuştu.

Atilla-Belgin Çallıoğlu Fen Lisesi 13 bin 400 metrekare alanda inşa edilecek. 400 kişilik kapasiteyle hizmet verecek olan lisede 300 kişilik yatakhane, spor salonu ve yemekhane bulunacak.

Törene İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi Refik Konur, CHP İzmir İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Demircan, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcioğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör ve Belgin Çallıoğlu katıldı.

Kaynak: AA