Bbp Genel Başkanı Destici: 'osmanlıca ve Kur'an-ı Kerimi Tecvitli Okuma Önemli'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kuran-ı Kerim'i tecvitli okumanın önemine dikkat çekti.

Destici, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak elamanların yetiştirilmesini sağlayacak Osmanlı Türkçe kurslarını; Osmanlı Türkçesini öğretecek yeterliliğe sahip elemanların yetiştirilmesiyle birlikte kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in okunmasına yardımcı olacak Kur’an ve tecvitli okuma kurslarının ‘önemli ve hayati bir konuya imza atmak olduğunu’ açıkladı.

Destici yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğinde ülke genelinde Osmanlı Türkçesi kursları, Kur’an-ı Kerim Okuma ve Tecvitli Okuma kurs ve seminerlerinin “geçmişimiz ve dünya-ahiret saadetimiz adına önemli olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı/Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yükümlülük çerçevesinde yürütülecek bu kursların, düzenli bir şekilde yürümesi hususunda gerekli önlemleri alacağını umduğunu belirten Destici, ülke genelinde eğitim faaliyetlerine katılımın arttırılması konusunda BBP’nin üzerine düşecek görevi yapacağını dile getirdi.

Valililikler, yaygın eğitimden sorumlu il-ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iş birliğinin yapılması halinde, kursların ‘cazip’ hale geleceğini ifade eden Destici, “Eğitim faaliyetini başarıyla bitirenlere gerekli belgenin verilmesi, ‘kursiyer’ için doğal bir teşvik olabileceği gibi aldığı bu formasyonu büyük bir heyecan ile etrafına taşımasını beraberinde getirir” şeklinde değerlendirme yaptı.

Uzun yıllardır dininden-diyanetinden ve geçmişinden koparılmış halde olan Müslüman Türk milletinin, bu tip eğitim faaliyetleri ile ‘aslına’ ulaşmasının yolunun açılacağını kaydeden Destici, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarından itibaren bu millet; geçmişini bilecek, değerlendirmesini yapacak imkanlardan uzak kaldı. Altı yüz yıl hüküm sürmüş bir imparatorluğun bakiyesi olan nesiller ‘bir gecede dedelerinin okuyup-yazdığı eski alfabeden koparılınca’ sanki her şeyi yeniden keşfetmeye giriştiler. Bugün aşikar halde gördüğümüz; Osmanlı Arşivlerinin ecdat tarafından tutulduğu ve günümüze kadar getirilişi. Asırlarca dünyaya insanlık nedir öğretmiş bir milletin evlatları maalesef garip uygulamalar sonucu geçmişini bilemez hale getirildi.

Şimdi devletin organizasyonunda güzel bir faaliyet başlatılıyor.

Ülkemiz genelinde il-ilçe ve beldelerde görev yapan teşkilatlarımızın yöneticileri; bulundukları yerlerde, yetkililere giderek ‘bu faaliyetlerin takipçisi ve kursiyeri olmalılar. Hatta usul-u kaidesince insanlarımıza anlatmalı bu hizmetin şümulleşmesini sağlamalılar.

Hz Resul’ü Zişan (A.S) efendimizin; ‘İlim müminin yitik malıdır Nerede bulursa almalıdır’ sözünü idrak ederek; geçmişini-ekmel kitabını teknik olarak okuyabilmeliyiz. Bizler; ‘Kökü Mazide Kalan Ati’yiz’ sözünü her dem söyleyen ve şiar edinen insanlara da ancak bu yakışır.”
Kaynak: İHA