9 İlden Kadın Çiftçilerin Katıldığı Bölge Finalini, Konya'dan Ayşe Doğan Kazandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' adlı bilgi ve proje yarışmasının bölge finali, Eskişehir'de yapıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya; Eskişehir, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Antalya, Ankara ve Karaman'daki yarışmalarda il birinciliklerini elde eden kadın çiftçiler katıldı.

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mevlüt Gümüş, programın açılış konuşmasında, ilk kez 2004 yılında 81 ilde düzenlenen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' adlı yarışmanın bu sene 9'uncusunun organize edildiğini bildirdi.

Gümüş, bölge birincisine 3 bin, ikincisine 2 bin, üçüncüsüne bin lira, dereceye giremeyen yarışmacılara da 500'er lira teşvik ödülü verileceğini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsal Alanda Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nimet Kaleli de, kadın çiftçilerin her zaman ''gizli Kahramanlar'' olarak görüldüğünü belirterek, gizli olan Kahramanları ortaya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından geçilen yarışmada 15 sorunun 14'ünü doğru cevaplayan Konya temsilcisi Ayşe Doğan ile Afyonkarahisar'dan Mine Kalaycı, 140'ar puanla ilk sırayı paylaştı. Bunun üzerine yöneltilen altın soruya doğru cevap veren Konyalı çiftçi Doğan, bölge finalinde birinciliği elde etti. 140 puanda kalan Mine Kalaycı'nın ikinciliği kazandığı yarışmada, Antalya temsilcisi Döne Kocabey ise 120 puanla üçüncü oldu.

Dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra çeşitli hediyeler verilirken, birinci Ayşe Doğan, 15 Haziran'da Çanakkale'de yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Ayrıca, yarışmada Osmangazi Üniversitesi halk oyunları ekibi gösteri sundu ve mahalli sanatçı Mesut Girgin mini bir konser verdi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Feyzullah Günal, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül ile diğer ilgililer ve çiftçiler yarışmayı takip etti .
Kaynak: AA