Sarıkamış’tan Beylikdüzü’ne Ziyaret

Beylikdüzü'ndeki Pınarkule İlköğretim Okulu ve Sarıkamış İsmet Paşa İlköğretim Okulu arasında yapılan “Kardeş Okul” projesi kapsamında Sarıkamışlı öğrenciler, Beylikdüzü’nü ziyaret etti.

Sarıkamış’tan Beylikdüzü’ne Ziyaret
Geçtiğimiz Şubat ayında beraberindeki heyetle birlikte Sarıkamış’a giderek, burada “Kardeş Okul” projesini gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu’na Sarıkamış İsmet Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden iade-i ziyaret yapıldı. “Kardeş Okul” projesi kapsamında Beylikdüzü Pınarkule İlköğretim Okulu ile Sarıkamış İsmet Paşa İlköğretim Okulu “kardeş okul” seçilmişlerdi. Sarıkamış’tan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen ve 35 öğrenciyle gelen heyet, Belediye Başkanı Uzun’u ziyaret etti. İstanbul’da 5 gün kalan ve kardeş okul öğrencileri ile bir araya gelen, Çanakkale ve İstanbul’un tarihi mekanlarını gezen öğrenciler, İstanbul’u çok beğendiklerini ifade etti.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağdelen, ziyarette Başkan Uzun’a Sarıkamış şehitlerini anlatan bir tablo ve çeşitli yöresel hediyeler takdim etti. Başkan Uzun da öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan çanta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dağdelen’e ise bir vazo hediye etti. Ziyaret sonrası konuklar Saklı Köy 2 Restoran’da ağırlandı. Program, İlçe Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil de katıldı.

Kaynak: İHA