Doğanşehir'de '3’üncü Bıçakçı Bahar Şenlikleri' Coşkuyla Kutlandı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin Gövdeli beldesi Bıçakçı köyünde 3.'sü yapılan 'Bıçakçı Bahar Şenlikleri'ne 3 bin civarında kişi katıldı.

Doğanşehir'de '3’üncü Bıçakçı Bahar Şenlikleri' Coşkuyla Kutlandı
Şenliklere, Gövdeli Belediye Başkanı Bayram Kaya, Kahramanmaraş ilinin Nurhan ilçesi Tatlar Belde Belediye Başkanı Salih Kurt, Kocaeli ilinin Kullar Belediye Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Doğanşehir ilçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, İşadamı Vahap Küçük, protokolde yer aldılar. Bıçakçı Şenlikleri’ne Cemal Öztaş, Yoldaş Nurşani ve yöresel sanatçılar katıldı.

Şenlikleri hazırlayan Sadettin Konak, Recep Topuz, Vahap Gürlek ve Emin Konak, birlik ve beraberliği pekiştirmek için böyle bir şenliğin düzenlendiğini belirttiler.

Sadettin Konak, “Kendi aramızda bir organizasyon ekibi kurduk. Amacımız Bıçakçı köyünü her konuda tanıtmak, doğal güzelliklerimizi gelen misafirlerimizin beğenisine sunmaktır. Böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Geçen sene yaklaşık bin kişilik katılım gerçekleşirken, bu yıl 3 bin kişiyi aştık ve masrafları karşılayamaz hale geldik. Belediyenin bu organizasyona el atmasını istiyoruz. Paranın tamamını kendimiz ve köylümüzden topladığımız için yaklaşık 10 bin TL masrafımız oldu. Bu paranın büyük bir kısmını Bıçakçı köyünden temin ettik. Umudumuz bu çalışmaların devam etmesi ve her yıl festival havası içinde kutlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Gövdeli Belediye Başkanı Bayram Kaya da, şenliklerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve “Gelecek yıllarda şenlikleri daha geniş kapsamlı yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Şenliklerde sanatçıların müzik dinletisi vatandaşları eğlendirirken, çeşitli yarışmalar da düzenlendi .
Kaynak: İHA