Makedonya Heyeti’nden Valilik ve Belediye Ziyareti

735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaman’a gelen Makedonya heyeti, Vali Kahraman’ı ve Belediye Başkanı Uğurlu’yu ziyaret etti.

Makedonya Heyeti’nden Valilik ve Belediye Ziyareti
Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaman’a gelen Türk kökenli Makedonya heyeti, ilk olarak Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Vali Kahraman, heyete Karaman ile ilgili bilgiler verdi. Valilikteki ziyaretin ardından Makedonya heyeti Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’yu ziyaret etti. Belediye Meclis Salonu’nda konuklarını karşılayan Başkan Uğurlu, “Sizler bizim misafirlerimiz değil, buraların sahibisiniz. Sizleri görmekten çok memnun oldum. Türkçeyi konuşmaktan dolayı çok memnunuz. Böyle güzel memlekete hizmet ettiğimiz için Allah’a şükrediyoruz” dedi.

KARDEŞ BELEDİYE OLMA YOLUNDA İLK ADIM ATILDI
Heyet adına konuşan tıp öğrencisi Eyüp Eyüp, “Eskiden bizim memleketimiz olan Karaman’a geldik. Yaptığımız birçok toplantılarda kararlar alındı. Birileri bu adımı atması lazımdı. Biz de Kırçova ile Karaman’ın kardeş belediye olması konusunda ilk adımı atmak istiyoruz” diye konuştu.

Bunun üzerine bir kez daha söz alan Başkan Uğurlu, “Kırçova teklifini heyecanla karşılıyorum. Alacağımız meclis kararıyla Kırçova’yı kardeş belediye olarak kabul etmek istiyoruz” dedi.

Konuklarına Karaman’ın sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgi veren Başkan Uğurlu, daha sonra konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Uğurlu, heyet adına konuşan Eyüp Eyüp’e Karamanoğlu Mehmet Bey’in büstünü, diğer konuklara çeşitli hediyeler verdi. Makedon heyette Başkan Uğurlu’ya, Kırşova’yı tanıtan bir dosya ile el yapımı matara hediye etti .
Kaynak: İHA