Fatih Koleji Öğrenci Korosu İzleyicilerden Tam Not Aldı

Fatih Koleji öğrencilerinden oluşan koro dinleyicilere müzik ziyafeti verdi.

Öğrenciler, geceye katılan veli ve öğretmenlerden tam not aldı.Bahçelievler Fatih Koleji 2. ve 7. sınıf arasında eğitim gören 230 öğrencinin yer aldığı koro, veliler, öğretmen ve arkadaşlarının karşısında konser verdi. Öğrencilerin gitar, bağlama, keman ve davul 60 ayrı enstrümanı çaldığı koroda 170 öğrenci de koro ve solo halinde parçaları seslendirdi. Bir yıllık sürede meydana gelen koro, verdiği konserle katılımcıları etkiledi. Birçok veli ve öğretmen öğrencilerini görüntülerken, katılımcılar zaman zaman şarkılara eşlik etti.Okul Müdürü Mustafa Okuyan, çocukların akademik eğitiminin yanında sosyalleşmeleri konusunda ciddi bir gayret içerisinde olduklarını belirtti.

Çocukları enstrüman çalma kabiliyetleri doğrultusunda sınıflara ayırdıklarını kaydeden Okuyan, “Gitar, bağlama, keman gibi her enstrüman için ayrı sınıflar oluşturduk. 6 ay gibi bir süre sonunda çocukların bu enstrümanları çalabildiklerini gördük. Sene sonunda küçük bir orkestra çıkarma hedefimiz vardı. Ama bu 6 ayın sonunda çok büyük bir orkestramız vardı. Öğrencilerimize her türlü desteği veren velilerimize de teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Koroda gitarist olarak yer alan Buğrahan Yüksel’in annesi Mehtap Yüksel ise okulun eğitiminden çok memnun olduğunu söyledi.

Bu tarz sosyal faaliyetlerden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren anne Yüksel, “Oğlumun derslerinin yanı sıra müzik konusunda da çalışması için elimizden gelen her türlü desteği verdik. Oğlum, evde kendi başına çalıyor ama koroyla birlikte nasıl olacak çok merak ediyorum. Onu izlemenin heyecanını yaşıyorum.” şeklinde konuştu.