Şahabettin Harput;''Termal Şehir Yapmak İstiyoruz''

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'yı bütün yönleriyle bir termal şehir yapmak istediklerini bildirdi.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Reşat Oyal Kültür Park'ında devam eden jeotermal sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Harput, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Jeotermal A.Ş Genel Müdürü Hasan Aydın'dan bilgi aldı.

Uzun süredir bölgede yürüttükleri sondaj çalışmalarıyla ilgili İller Bankası'ndan gelen görevlilerle genel bir durum tespiti yaptıklarını ifade eden Harput, şunları kaydetti:

''Herhangi bir semte, bir tesise sıcak su verme değil, Bursa'yı bütün yönleriyle bir termal şehir yapmak istiyoruz. Asırlar ötesinden Bursa'nın sahip olduğu bu vasfı, bu sıfatı yeniden Bursa'ya iade etmek, yeniden bu itibarı Bursa'ya kazandırmak istiyoruz. Bu istek, elbette elimizdeki kaynağın yeterliliğiyle mümkündür. Biz sularımızın kalitesini, taşıdığı mineralleri, hangi hastalıklara iyi geldiğini, özellikle cildi gençleştirici ve dinçleştirici özellik taşıdığını biliyorduk. Ama biz bu sularımızın ne kadar olduğunu, nerelerde kullanacağımızı planlarken bu yapmakta olduğumuz çalışmayı bitirmemiz gerekiyordu.''

Harput, yapılan çalışmalarla, yıl sonuna kadar 26'sı eski, 19'u yeni olmak üzere toplam 45 tesise yetecek kadar fazlasıyla su rezervlerinin olduğunu gördüklerini bildirdi .
Kaynak: AA