Rektör, 20. Yıl Kutlamasının Açılışında Maaşlara Zam İstedi

Muğla Üniversitesi’nin 20. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Rektör, 20. Yıl Kutlamasının Açılışında Maaşlara Zam İstedi
Etkinliklerin açılışı Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Fotoğraflarla Muğla Üniversitesi' sergisinin açılışı ile başladı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan orkestra açılışta konser verdi, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, açılış konuşmasında üniversitede görev yapan öğretim üyelerinin ücretlerinin düşüklüğünü dile getirdi. Harmandar, ''Ülkede bilimin gelişmesi için öğretim üyelerinin ücretlerinde süratle iyileştirme yapılması gerekli. Öğretim üyeleri ücretleri yetersiz olduğu için haftada 40 saat derse giriyor. Haftada 40 saat derse giren birisinin bilimle uğraşması beklenemez. Öğretim üyelerinin de aileleri ve çocukları var. Onlara bakmak zorundalar.'' dedi.

Bir ülkenin kalkınmasında üniversitelerin en önemli kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Rektör Harmandar, şöyle devam etti: ''Üniversiteler gelişirse ülkeler de gelişir. Bizim üniversitemizde eğitim için gerekli olan binalar yetersiz ve bütçemizin acilen artırılması gerekli. Üniversitemizin 20. yılına kadar geçen süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'' Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, açılış töreninin ardından düzenlenen panelde bir konuşma yaptı. Muğla Üniversitesi'nde erkek ve kız öğrenci sayısının bir birine yakın olduğunu söyleyen Aytaman, ''Bu bana çok büyük bir memnuniyet veriyor. Eşitlik olmazsa ne demokrasi ne de adil bir sosyal paylaşım ne de ekonomik bir gelişme olabilir. 1991 yılı benim için çok özel bir yıldı. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıldan bu yana bütün illerimizin başında bir erkek vali varken 1991 yılında ilk kez bir kadın vali atanması yapıldı ve o şeref de bana bahşedildi. Ben bu onuru Muğlalılarla yaşadım. Buraya geldiğim günden itibaren hep bir genç kız heyecanıyla işlere sarıldım. Bu dünyaya veda edinceye kadar da yaptığım işlerde bu heyecanı yaşayacağım.'' diye konuştu.

Rektör Harmandar'ın başkanlığını yaptığı panelde, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Erman Şahin, eski Tarım Bakanı İlyas Karaöz, Muğla Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı ve Prof. Dr. Aslan Eren de konuştu.

Konuşmalarda, üniversitenin kuruluş sürecinde yaşananlar anlatıldı. Kuruluş yıl dönümü etkinliğine Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel, Özden Ali Boğa, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Osman Gürün, daire amirleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.