Cizre’de Fakir Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Şefkat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, fakir öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Ev yemekleri ve çeyiz ürünlerinin de satışa sunulduğu kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cizre Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen kermesin açılışına Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca, Özel İstikbal Koleji Müdürü Malik Demir, Şefkat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nezihe Yardımcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Cizre Halk Eğitim Merkezi bahçesinde dernek üyeleri ve eşlerinin topladığı ürünlerin satıldığı kermeste ayrıca, ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyiz malzemeleri de bulunuyor. Kermeste ev yapımı pasta, börek, gözleme ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler de yer alıyor. Kermese katılan vatandaşlar, ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden yiyerek fakir öğrencilere katkı sağladı. Kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten Şefkat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nezihe Yardımcı, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım yapmak olduğunu söyledi.

Kermesteki ürün fiyatlarının uygun olduğunu belirten Yardımcı, "Öğrencilere yardım yapmak isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz. Her sene yaptığımız bu etkinliğe insanlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti." diye konuştu.

Elde edilen gelirle, daha önce belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini söyleyen Nezihe Yardımcı, şöyle konuştu: "Kermesimizin gıda bölümünde gözleme, sarma, dolma, içli köfte, mantı, yaş pasta, tatlı; el işi bölümünde ise çocuk giysileri, oya ve yazmalar, çeyizlik eşyalar, nevresim ve pike takımları bulunmaktadır. Herkesi bu hizmete ortak olmaya davet ediyoruz.”Kermeste emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkürlerini ileten Başkan Yardımcı, kermeste kutsal emanetlerinin de sergilendiğini sözlerine ekledi .