Gaziantep SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu Açıklama Yaptı

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu, ''Teşvikte 3. bölgede oluşumuzun dezavantajını avantaja çevirmenin yolunu bulmalıyız'' dedi.

Nabioğlu, ''Mükellef Bilgileri Bildirimi ve Kurumlar Vergisi'' konulu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, yeni açıklanan teşvik sisteminde cari açığın önlenmesi, ithalatın azalmasının hedeflendiğini söyledi.

Bu yeni teşvik sisteminde, bölgesel gelişmişlik farkını azaltmak ve rekabet gücünü arttıracak önlemlerin alınmaya çalışıldığını belirten Nabioğlu, şu bilgileri verdi:

''Yeni teşvik paketinde, teknoloji ve AR-GE içeriği yüksek büyük ölçekli yatırımlara destek olmak gibi özellikler desteklenecek ve yatırımlar için bazı kriterler olacaktır. Yeni teşvikin araçları, kurumlar ve gelir vergisi bildirimleri, SSK pirimi işveren hissesinin hazine tarafından karşılanması, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, KDV istisnası, Gümrük vergisi muafiyeti ile özetlenebilir.

Gaziantep ili olarak 3. bölgede oluşumuzun olumsuzluk yaratıp yaratmadığı irdelenerek, çalışmaların yapılması gerekir. İl olarak yapılacak iş 4. ve 5. bölgenin imkanlarından yararlanmanın yol haritasını çizmek olmalıdır. 3. bölgede oluşumuzun dezavantajı varsa, bunu avantaja çevirmenin yolunu bulmalıyız. İlimiz bunu yapabilecek güç ve potansiyeldedir.' '
Kaynak: AA