ABD Büyükelçisi Ricciardone, Kazan'da Fidan Dikti - Ankara

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie Ricciardone ve ABD elçiliği mensupları ile Kazan’da fidan dikti.

ABD Büyükelçisi Ricciardone, Kazan'da Fidan Dikti - Ankara
Ankara'nın Kazan ilçesinde yapılan fidan dikme törenine ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Marie Ricciardone, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, 4. Jet Ana Üs Garnizon Komutanı Murat Yıldırım, Kazan Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceylan, Beyhan Sarı, Abidin Arıkök, ABD Büyükelçiliği görevlileri ile çok sayıda kazanlı katıldı.

Fidan dikme töreninde konuşma yapan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kazan’da fidan diken ilk diplomatik misyon olduklarını da hatırlatan Ricciardone, "Bugün Türklerle Amerikalılar, birlikte Ankara’da doğal yeşil alanlar oluşturmaya örnek olmuştur. 10 yıl sonra bu ormanda piknik yapmak için bir araya gelebiliriz. Başkan Obama’nın dediği gibi Türkiye ve Amerika arasında dostluğumuzu yenilemek için geldik. Çevremiz sahip olduğumuz en kıymetli şeylerden biridir. Çevreyi korumak yalnızca bugün için değil gelecek nesiller için de önemlidir. Atatürk’ün dediği gibi biz doğayı korudukça, doğa da bizi korur.” şeklinde konuştu.

Kazan Kaymakamı Veysel Beyru dikilen fidanların dost ve müttefik iki ülkenin halklarının da dostluğunu pekiştireceğini söyledi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de dünyayı güzelleştirmek adına yapılan bu ekinliğin önemine dikkat çekerek, “Türk ve Amerikan halklarının dostluğunun pekiştiği bir gündeyiz. Doğa bize dedelerimizden babamızdan miras kalmadı, biz doğayı çocuklarımızdan, gelecek nesillerimizden ödünç aldık diye düşünüyoruz. Bugün birlikte oluşturduğumuz bu hatıra ormanı dostluğumuzun da bir simgesi olarak yaşayacaktır.” dedi.

Dikilen fidanlara ilk hayat suları verildi.

Kazan Belediyesi’ne de kısa bir nezaket ziyaretinde bulunan Büyükelçi Ricciardone’ye Belediye Başkanı Lokman Ertürk çay ve meyve ikram etti. İkinci dönemi olmasına karşılık Ankara’nın en genç belediye başkanı olduğunu vurgulayan Lokman Ertürk, Büyükelçi ve eşini bir hafta sonu Kazan’da organik kahvaltı yapmaya davet etti. Lokman Ertürk’ün eşi Meral Ertürk ise Büyükelçi’nin eşi Marie Ricciardone’ye özel bir kahve fincan takımı hediye etti .