Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Demirel'den Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, ''Muğla yıldızı parlak ve önemli potansiyelleri olan bir il'' dedi.

Muğla Valiliği tarafından, Bodrum'daki bir otelde ''Turizm Sorunları'' konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıda, sorunların yanı sıra alınması gereken önlemler konuşuldu. Turizm Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, yaptığı konuşmada, Rusya, Ukrayna ve Polonya'nın Muğla için önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Polonya'nın geçen yıl yüzde 4,3 büyüdüğünü kaydeden Demirel, ''Polonya, Avrupa'nın yatırımlarını çekmeye başlamış, siyasi istikrarı olan bir ülke. Bu pazara daha güçlü girmemiz gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Muğla'ya bakanlık olarak çok önem verdiklerini anlatan Demirel, bu ili turizm açısından Antalya ve İstanbul'dan ayrı tutmadıklarını dile getirdi. Muğla'yı ihmal etmek gibi bir durumları olamayacağını ifade eden Demirel, ''Muğla yıldızı parlak ve önemli potansiyelleri olan bir il. Yatırımcıların buraya gelmesi, yeni büyük oteller yapmasıyla Muğla, Bodrum, Dalaman, Marmaris ve Fethiye hak ettiği payı çok yakında fazlasıyla alacak'' diye konuştu.

Muğla Valisi Fatih Şahin ise toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Muğla'nın turizmde çok daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Sektör temsilcileri ile Muğla'yı konuştuklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''İlimize daha fazla ve çok para harcayan turisti nasıl çekebiliriz- Nerelerde dar boğazlar var, nerelerde bakanlığımızla çalışmalar yapabiliriz- Bütün bunları masaya yatırdık, çok güzel olumlu bir çalışma oldu. 2012'de önceki yıllardan daha iyi bir sezon olması için çaba gösteriyoruz. Turizmi çeşitlendirme adına bazı faaliyetler yapmalıyız, süreyi uzatmalıyız. Özellikle Almanya, İskandinav ülkeleri, Rusya gibi yerlerde pazar payımızı artırmak için ilimizi çok daha fazla tanıtmamız gerekiyor.''

Toplantıya Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Bodrum Denizciler Deneği Başkanı Mustafa Demiröz ile çok sayıda sektör temsilci ve turizmci katıldı .