Serap Bostancı Tuluk Tezhip Sergisi Açıldı

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Serap Bostancı Tuluk tezhip sergisi, Yıldız Sarayı Çit Kasrı'nda ziyarete açıldı.

Açılışta konuşan IRCICA Direktörü Dr. Halit Eren, IRCICA'nın kuruluşundan bu yana geleneksel sanatları ve bu sanatlara gönül vermiş sanatçıları teşvik etme gayreti içinde bulunduğunu belirtti.

Bugüne kadar 239 farklı sergi düzenlendiğini söyleyen Eren, şu bilgileri paylaştı:

''Bu sergilerden 169'u IRCICA'nın Yıldız Sarayı Çit Kasrı'ndaki sergi salonunda düzenlenirken, 65'i İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Endonezya, Fas, Gine, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Malezya, Mısır, Pakistan, Senegal, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen ve Türkiye'nin çeşitli illerinde; 5'i ise Almanya, ABD, Fransa, İngiltere ve Japonya'da düzenlendi.

''

Eren, geleneksel sanatlara desteklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Halit Eren, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu ile birlikte kurdele keserek, serginin açılışını gerçekleştirdi.

Nisan ayında kutlu doğumun 1441. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen sergi, 14 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

-Serap Bostancı Tuluk-

Serginin sahibi Serap Bostancı Tuluk, 1988 yılında Topkapı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Kursu'ndan tezhip, 1999 yılında rik'a yazı sertifikası aldı.

1996'da Semih İrteş'ten tezhip, Hüseyin Kutlu'dan sülüs, 1998'de Melek Antel'den çiçek ve minyatür icazeti alan Tuluk, çeşitli kurum ve kuruluşlarda tezhip dersleri verdi. Tuluk, halen İSMEK Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi'nde görev yapıyor .