Mardin'de Said Nursi Adına Enstitü Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Said Nursi adına enstitü kurmak için bir proje hazırlandı.

Mardin'de Said Nursi Adına Enstitü Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı
Üniversite senatosunda imzaya açılan dosyanın yakın zamanda YÖK'e gönderileceği belirtildi. Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Risale-i Nur ve Said Nursi adıyla enstitü kurulması için bir çalışma başlattıklarını ve çalışma üniversite senatosunda kabul gördüğü takdirde YÖK'e resmi başvuruda bulunulacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu kararı olumlu olduğu takdirde çalışmalara hızla başlanacağını kaydeden Yıldırım, amaçlarının Said Nursi'nin gerçek kişiliği ve düşüncelerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Yıldırım, "Günümüzde Said Nursi'nin Kürt reçetesi, Kürt dili ile ilgili görüşleri anadilde eğitim bağlamındaki görüşleri büyük ölçüde yeniden ele alınmalı ve yorumlanmalı. Yorumlamayla da kalmayıp hayata geçirilmeli. Ancak böyle bir durumda Sadi Nursi'nin bir bütün olarak kişiliği ortaya çıkmış olacak. Said Nurisi'yi bir bütün olarak ele almayı düşünen bir enstitüdür. Yarın öbür gün böyle bir düşüncesini hayata geçirme fırsatını geçirebilir miyiz onu zaman gösterir. En azından kuruluş amacı budur.Said Nursi'nin başta Kürt reçetesi olmak üzere onun sosyal perspektifli birçok görüşüne burada en azından yer vermek ve özelde de Kürt sorunu ve Kürt anadili ile ilgili görüşlerini raporlar, tezler, kitaplar, makaleler halinde çok iyi bir şekilde güzel bir zemine oturtulmalıdır. Umarım enstitü bunda başarılı olur" dedi