Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Tki Genel Müdürü Soma'da

Soma Kömür İşletmelerinin 2-5 Milyon Tonluk rezervi bulunan Atabacası kömür sahasının açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan Murat Mercan, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım'ın katılımlarıyla yapıldı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Tki Genel Müdürü Soma'da
Kesilen kurbanlar ve yapılan duaların ardından kömür ocağının açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Kömür Ocağı açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan Murat Mercan, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, TKİ Yönetim Kurulu üyeleri, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım, Yeni Çeltek İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, TKİ Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Soma kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ MüesseseMüdürü Hakkı Duran, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez yöneticileri Hasan Hüseyin Yıldız, Vedat Ünal, Ege Bölgesi Şubesi yöneticileri ve Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru katıldı

Açılış esnasında konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan Murat Mercan, "Bu göreve atandıktan sonra ilk defa bir kömür sahasına Soma'da ayak basmış oldum. Cenabı Allah tarafından Kömür, insanlığın hizmetine 90 Bin yıl önce verilmiş. Bu var olan cevher insanların emeği ve gayretiyle insanların ve garip gurebanın hizmetine sunulacak. Buradan çıkacak olan kömürlerin bir kısmı Van'da bir depremzedenin sobasında ya da Kırşehir'de Konya'da bir garibin evinde çoluğunu çocuğunu ısıtacak"dedi

Güvenlik konusunda her türlü tedbirin alınması gerektiğini belirten Bakan Yardımcısı Mercan, "Burada çalışan Müessese sizin güvenliğiniz konusunda her türlü tedbiri alacak. Çünkü bizim için önce güvenlik ön planda. Sizlerin sağ salim bu hizmeti görmenizi ve buradan da bir gün emekli olmanız nasip olacak. Bu duygularla Allah kazasız ve belasız çalışmak nasip eylesin" dedi.

"800 MİLYON TONA YAKIN REZERVİMİZ VAR"

TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, "Bu havzaya Cenab-ı Allah kömürü vermiş. Şu anda yaklaşık 800 Milyon tona yakın kömürümüz var. İnşallah 40 yıl kadar daha nice kazasız belasız üretimleri nasip etsin bize. Soma kömür İşletmeleri şirketimize de bol kazançlı ve başarılı bir üretimin yanında kazasız belasız bir üretim diliyoruz" dedi.

Açılışın ardından yerin yaklaşık 100 metre derinliğine inen heyet, kömür ocağında incelemelerde bulundu.

TKİ Genel Müdürlüğü'nün yönetim kurulu toplantısı ve Soma'da bir takım incelemelerin ardından Ankara heyeti, pazar günü Soma'dan ayrılacak .