ADÜ Fizik Tedavi Hastalarına Termal Tedavi Uygulanacak

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Aydın’ın Germencik ilçesi Alangüllü mevkiinde bulunan Termal Otel'deki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi arasında üniversite hastanesinde SGK kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alan hastaların, benzer tedavilerle birlikte mineralli su içi tedavilerinin de ücretsiz olarak uygulanacağı tedavi hizmeti anlaşması imzalandı.

ADÜ Fizik Tedavi Hastalarına Termal Tedavi Uygulanacak
Röktörlük makamında imzalanan protokol törenine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincoğlu, ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şendur, Otel Adına İşletme Müdürü Ahmet Çelik ve Tıbbi Danışman Dr. Alparslan Coşkun katıldılar.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, gelecek dönemdeki beklentilerinin hem yurt içi hem de yurt dışından çok sayıda misafirin sağlık hizmetini kaliteli olarak alması olduğunu ve termal turizm alanında da arzın artmasını dilediğini belirtti ve bu gibi hizmetlerin yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Termal Otel İşletme Müdürü Ahmet Çelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında suyu tam anlamıyla değerlendirebilmek, teknik ve desteği alabilmek için ADÜ’ye başvurduklarını, anlaşmanın Aydın’a ve bölgeye termal tedavi alanında büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

ADÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur ise yaptığı açıklamada; açılmış olan merkezin her iki tarafa da sinerji katacağını, bölge halkı ve ADÜ’ye katkı sağlayacağını ifade etti.

Anlaşmaya göre Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi FTR AD merkez tedavi ünitelerine başvuran hastalara Kaplıca merkezinde fizik tedavilerine ek olarak aynı zamanda termal kaplıcadan ücretsiz olarak yararlanma olanağı sağlanacak, hastaların şehir merkezinden kaplıca merkezine ulaşımları yine tamamen ücretsiz olarak karşılanacak.

Merkezde; uygun görülen program dahilinde hastalara Elektroterapi, infraruj, Parafin, pressoterapi, hill terapi, Medikal Masaj, Fizyoterapi, Hidroterapi, termal havuz içi tedavi yöntemleri, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı sauna tedavileri, iş uğraşı tedavileri uygulanacak. Kaplıca merkezinde, uzman doktorlar, hemşire, fizyoterapist, medikal masör ve masözler, hidroterapist ve elektroterapistlerle hizmet verilecek.

Söz konusu kaplıca merkezinde; Ankilozan spondilit, romatoid artrit, omurga rahatsızlıkları, bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun, omuz, bel, kalça ve diz ağrıları gibi bütün romatizmal hastalıklar, ortopedik sorunlar, kireçlenmeler ve spor sakatlanmaları gibi rahatsızlıkların rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. Bunun dışında erişkin felçler, çocuk beyin felci ve doğumsal sakatlıklar gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavi ve rehabilitasyonları yapılacak. Bunun dışında tüm kas iskelet sistemi ile ilişkili; fibromiyalji, miyofasyal ağrı sendromu gibi yumuşak doku romatizmaları, kas hastalıkları ve bağ-tendon zedelenmeleri olan hastalar merkezimizde tedavi görebilecekler .