Pendik Belediyesi, Elektronik İmza Dönemine Geçti

Pendik Belediyesi, 'İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSMEP) Projesi' kapsamında, evrakların fiziksel olarak dolaştırılması ve ıslak imza uygulamasından Doküman Yönetim Sistemi'ne geçti.

Pendik Belediyesi, Elektronik İmza Dönemine Geçti
Törene katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, E-İmza'yla ilgili açıklama yaptı. Hükümet olarak bugüne kadar hizmet odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini, vatandaşların ihtiyaçlarını hızlı ve kaliteli bir şekilde karşılamak için yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Bakan Ergün, bu anlayışın bir gereği olarak da kamu hizmetlerinin internet ortamına taşınmasına özel bir önem verdiklerini anlattı.

Bakan Ergün'ün konuşmasının ardından Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ile Pendik Kaymakamı Cafer Odabaşı E-İmza'ya geçilmesi ve kağıt kullanımına son verilmesi nedeniyle sembolik olarak bir kağıt yaktılar.

Çalışma kapsamında, imza atan tüm personele TÜBİTAK'tan elektronik imzalar (E-İmza) alınırken, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, hesap verebilirlik ve saydamlık anlayışı çerçevesinde, bundan sonraki süreçte de kurum içi ve kurum dışı tüm yazışmalar elektronik ortamda e-imza ile yapılacak.

Dijital arşiv çalışmalarını da büyük ölçüde tamamlayan Pendik Belediyesi, dışarıdan kuruma gelen evrakların da dijital ortamda alınması ile ilgili çalışmalara da başladı.

Bu kapsamda, belediyeye sunulan imar projelerinin ve imarla ilgili başvuruların dijital ortamda alınabilmesi için çalışmalar yapılırken, bu çalışma ile vatandaşların belediyeye gelmeden evinden ve ofisinden gerekli tüm işlemlerini ve takibini yapabileceği bir altyapı oluşturulacak .