Kozan'daki Kayıp İşçiler İçin Geniş Kapsamlı Arama Başlatıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde, 24 Şubat Cuma günü Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünelinin kapağının patlaması sonucu kaybolan işçilerden 5’inin bulunması için Göksu Nehri'nde geniş kapsamlı arama çalışması başlatıldı.

Kozan'daki Kayıp İşçiler İçin Geniş Kapsamlı Arama Başlatıldı
Alınan bilgiye göre, Adana İl Afet Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde görevli 50 kişilik arama-kurtarma ekibi, kayıp yakınları ve köylülerin de katılımıyla Göksu ırmağının 30 kilometrelik bölümünde, İstanbul'dan getirtilen sulu zeminde ceset aramada eğitimli köpeklerin de kullanıldığı arama çalışması yaptı. Arama çalışmalarının sağlıklı yapılabilmesi için Menge Barajında su tutulmasına da başlandı.

24 Şubat Cuma günü Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi de akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Patlamanın 42 gününden kayıp 5 işçiye hala ulaşılamadı. Kayıp işçilerin ailelerin tek isteği ise kayıplarının bulunup bir mezarları olması. Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksız'ın cesetlerine ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü P. ile proje müdürü Erdal N. ve iş güvenliği sorumlusu mühendis Bora A. tutuklanmıştı.Halen kayıp olan Necmettin Karayiğit, Mehmet Yılmaz, Latif Değirmenci, Hasan Bolat ve Selahattin Aral’ın arama çalışmalarına ise devam ediliyor .