Gazeteci Tom Langford, Bisikletiyle 25 Ülke Görmeyi Planlıyor

Yeni Zelanda'da bir gazetenin editörlüğünü yapan Tom Langford, iş yerinden iki yıl ücretsiz izin alarak bisikletiyle dünya turuna çıktı.

Yeni Zelanda'dan geçen yıl mayıs ayında yola çıkan Tom Langford , 11 aylık yolculuğunda Avustralya, Endonezya, Malezya, Tayland, Vietnam, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Irak'ı geçerek, Türkiye'ye ulaştı.

Yaklaşık iki ay önce Türkiye sınırından giriş yapan Langford, günde ortalama 100 kilometre pedal çevirerek, Demre'ye geldi. 11 aylık turu süresince 30 bin kilometre mesafe katettiğini söyleyen Langford, dünya turu rotasında Yunanistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Almanya, Fransa ve İngiltere'yi takip ederek İskoçya'ya ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.

İki yılda 70 bin kilometre katetmeyi planladığını anlatan Langford, İskoçya'da tamamlayacağı turun ardından havayoluyla Yeni Zelanda'ya döneceğini belirtti.

Bisikletiyle dünya turuna çıktığı günden bu yana geceyi çadırda geçirdiğini kaydeden Tom Langford, gördüklerini ve yaşadıklarını bir günlükte toplayacağını, farklı kültür ve insanları tanımanın ayrıcalık olduğunu söyledi.

Langford, Türkiye sınırından girdiği günden bu yana Türk misafirperverliğiyle karşılaştığını ve mutlu olduğunu vurguladı .