360 Bin İnternet Kullanıcısından Yalnızca 18 Bini Güvenli İnternet Kullanıyor

Bursa’da bulunan 360 bin internet kullanıcısından yalnızca 18 bininin güvenli internet kullandığı belirtildi.

Bursa Valiliği ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) işbirliği ile düzenlenen seminer ile okul müdürlerine güvenli internet anlatıldı. TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen tarafından verilen seminere vali yardımcıları, il müdürleri ve ilçe kaymakamları da katıldı.

TİB İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, Bursa’da 360 bin internet kullanıcısı bulunduğunu, bunların 18 bininin güvenli internet kullandığını belirtti.

Güvenli internetin içerik güvenliği olduğunu anlatan Şen, “Güvenli internet kullanımı irade ile ilgilidir. Güvenli internet kullanımı ile internet ortamında işlenen suçlarla mücadele etmeyi ve suç işlenmesini önlemeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Okul müdürlerinden seminerde aldıkları bilgileri öğrencileriyle paylaşmalarını isteyen Şen, internetin güvenli kullanımıyla ilgili öğrenmenin en çok ilköğretim çağında gerçekleştiğini söyledi.

Çağın bilgi çağı olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, “İnsanlar istedikleri bilgilere internetten rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Çocuklarımıza 'interneti kullanma' demek yerine, bilinçli ve güvenli kullanmasını öğretmeliyiz. Burada da amacımız okul müdürlerimizi güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlendirmek.” şeklinde konuştu.