Türk Eğitim-Sen, Öğretmenlere Yönelik Şiddeti Kınadı

Öğretmenlere yönelik son günlerde artan şiddet olayları, Türk Eğtim-Sen tarafından protesto edildi.

Türk Eğitim-Sen, Öğretmenlere Yönelik Şiddeti Kınadı
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, eğitim çalışanlarına sahip çıkması için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e çağrıda bulundu

Türk Eğitim-Sen üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını kınadı. Pankart ve sloganlarla öğretmenlere sahip çıkılmasını isteyen grup üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e çağrıda bulundu

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının gün geçtikçe arttığını belirterek, "Kütahya'da bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından diğer öğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırıya uğraması, Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önünesermektedir. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ve bürokratlarının bu içler acısı ve düşündürücü manzarayı film seyreder gibi seyretmesi, öğretmenleri sahiplenmemesi, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlamaması üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır" dedi.

Öğretmene yönelik şiddeti münferit olaylar olarak görülemeyeceğinin altını çizen Bostan, "Çünkü öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de; öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Öğretmenleri çok maaş alıp, az çalışıyormuş gibi kamuoyuna lanse edenler, öğretmenlerin maddi ve özlük haklarını hiçbir şekilde savunmayanlar, sözleriyle öğretmenleri incitenler, onları küçümseyip, hor görenlerokullarda öğretmene uygulanan şiddetin bir numaralı sorumlularıdır. Okullarda öğretmenin etkinliği son yıllarda çok azaltılmıştır. Öğretmenler etkisizleştirilmiş ve yetkisizleştirilmiştir. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir" şeklinde konuştu.

"Okullar Teksas'a dönmektedir" diyen Bostan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Eğitim çalışanlarını sahiplenin, öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti durdurun, onların can güvenliğini sağlayın. 'Personelimin kılına zarar gelirse, karşınızda beni bulursunuz' deyin. Öğretmene kaybettiği itibarını kazandırın "
Kaynak: İHA