Halk Oyunları Gecesine Halktan Yoğun İlgi

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan halk oyunları gecesine yoğun ilgi.

Halk Oyunları Gecesine Halktan Yoğun İlgi
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün okullarla iş birliği içersinde organize etiği ‘Halk Oyunları Gecesi’ yoğun ilgi gördü. Gecenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, “Değişen dünyada kültürlerin yaşatılması lazım. Geçmiş değerlerimizin ciddi anlamda zedelendiği bu günlerde benzeri etkinliklerin yapılmasında büyük yarar var” dedi.

Halk oyunlarının içersinde bir takım figürlerin ve davranışların izleneceğini, bunların rastgele kendiliğinden gelişmiş davranışlar olmadığına işaret eden Yılmaz, “Bu figürler ve davranışlar tarihimizin derinliklerinden, kendi öz kültürümüzden süzülerek gelen geçmişteki kimliğimizi yansıtan yaşantıların birimleridir. Bizler geçmişimize, kültürümüze ne kadar sahip çıkabilirsek, geleceğimize o kadar sağlam adımlar atarız. Bizler elimizden geldiği kadar çalışmalarımıza bu şekilde yön vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

Beyihe Barut Ana Okulu’nun halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikler geceyi izleyenlerden yoğun alkış topladı. İlköğretim ve orta öğretim kurumlarının toplu halde sergiledikleri oyunlarda görülmeye değerdi. Davul ritim şov, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun Ankara oyunları ve komedi dansı, modern dans ekibi ve Halk Eğitim Merkezi’nin folklor ekiplerinin gösterileri salondakilerin büyük beğenisini topladı .
Kaynak: İHA