Bakan Çağlayan'ın Eskişehir Ziyareti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Görevim, ülkemiz istihdamını, ülkemiz yatırımını Dünya Ticaret Örgütü'nün bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde korumak ve kollamaktır.

Bakan Çağlayan'ın Eskişehir Ziyareti
Ancak bundan en ufak bir fırsatçılık yapan firma görürseniz bana söyleyin. Canına okunuyor mu, okunmuyor mu o zaman görün" dedi.

Eskişehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen "Eskişehir Ekonomisinin Öncelikleri ve 2023 Hedefleri" konulu toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin tekstil sektöründe dış ticaret açığı verdiğini, yüzlerce işletmenin kapalı, binlerce insanının işsiz olduğunu söyledi.

Çağlayan, "Konfeksiyon sektöründe ihracatçı bir ülkeyiz ama ithalatımız büyüyor. Çünkü Türkiye'deki birkaç firma, yüzlerce milyon dolar, firma bazında söylüyorum Çin'de, Pakistan'da, Vietnam'da, Bangladeş'te üretim yapıyor. Benim adımZafer Çağlayan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye'de ekonomi bakanıyım. Benim görevim bu Hans'ın, Mailen'in, Hintli'nin, Çinli'nin istihdamını sağlamak değil. Benim görevim Türkiye Cumhuriyeti'nin istihdamını sağlamak. Ben bunu yapmazsam benden hesap soracaksınız. Görevim, ülkemiz istihdamını, ülkemiz yatırımını Dünya Ticaret Örgütü'nün bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde korumak ve kollamaktır. Ancak bundan en ufak bir fırsatçılık yapan firma görürseniz bana söyleyin. Kulağıma söyleyin,kimsenin yanında söylemeyin. Canına okunuyor mu, okunmuyor mu o zaman görün. Benim görevim istihdam ve üretimi sağlarken, birilerinin de cebini doldurmasını sağlamak değildir. Ben de ticaretin içinden geliyorum" diye konuştu.

Bakan Çağlayan, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu'na (KKDF) karşı olduğunu söyleyerek şunları söyledi: "Türkiye gariplikler ülkesi. Adam diyor ki 'ben çek mağduruyum'. He be mübarek sen çeki ödemediğin zaman nasıl mağdur oluyorsun? Senin çekini ödemediğin adam mağdur olur. Kimisi de çıkıyor kredi kartı mağduru olduğunu söylüyor, niye? Kredi kartını aldın, kullandın, çektin, mağdur oldun. Kredi kartını sen kendin harcadın. Ben sana zorla harcatmadım ki. Arkadaşlar KKDF'ye ben de sizler kadar karşıyım. En az sizin kadar karşıyım. Eğer Türkiye'de üretilmeyen bir mal varsa bir kere bundan KKDF'yi kaldırmamızlazım. Bunun yanı sıra diğerlerini de gözden geçirmek lazım. KKDF'nin kaldırılması konusunda ben de sizlerle aynı düşüncedeyim. "