Etso’da Yeni Türk Ticaret Kanunu Bilgilendirme Toplantısı…

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ETSO) Yeni Türk Ticaret Kanunuyla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Etso’da Yeni Türk Ticaret Kanunu Bilgilendirme Toplantısı…
ETSO Konferans Salonun da gerçekleştirilen Toplantı da Konuşan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun bazı maddelerinin değiştirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Hapis cezalarının kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Yücelik, yapı denetim şirketlerine verilen 2 aylık cezaları da eleştirdi.

İnşaat sezonun, mevsim şartları yüzünden kısalığına bir de yapı denetim şirketlerine verilen cezaların eklenmesiyle olumsuz etkileneceğini söyleyen Yücelik, ‘’Biz denetimsiz olsun demiyoruz, bu durumu nasıl çözeriz onu düşünüyor ve çalışıyoruz’’ dedi.

Yücelik ’ten sonra kürsüye çıkan Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yasan, Yeni Türk Ticaret Hukukuyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Yasan; ‘’1535 maddeden oluşan bu yasa 2011 yılı başında TBMM de 3 buçuk saat süren oturumun ardından kabul edildi. Bütün büyük yasalarda olduğu gibi kanunun yürürlüğe gireceği gün ileri bir tarihe, 1 Temmuz 2012 ye alındı’’ dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunda hedefin ticarethaneleri kurumsal bir kimliğe kavuşturmak olduğunu ifade eden Yasan, ‘’Bu yasa bu gün için zor gelebilir. Çünkü yasa bugün ki anlayış için çıkartılmadı. Ticaret anlayışının kurumsal ve şeffaf bir yapı içine girmesiyle, olumlu yanlarıyla birlikte tartışılacak yönleri de olan bu yasa daha iyi anlaşılacak’’ dedi.

Yeni yasa da tacirler için zor hükümler olduğunu söyleyen Yasan, karşılıksız çek yazmanın suç olmaktan çıkarıldığını ve hapis cezasının kaldırıldığını söyledi.

Kaynak: İHA