Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fertekligil Niğde'de

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Büyükelçi Birnur Fertekligil, çeşitli incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde'ye geldi.

İlk olarak Niğde Valisi Alim Barut'u ziyaret eden Fertekligil, daha sonra sırasıyla Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu ile görüştü.

Doğum yeri olan Niğde'nin Fertek beldesini de ziyaret eden Fertekligil, Niğde Kalesi, Alaaddin Camii ve Niğde Müzesi'ni gezdi.

Büyükelçi Birnur Fertekligil, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Niğde'ye Dışişleri Bakanlığı'nın faaliyetlerini anlatmak üzere geldiğini söyledi.

Fertekligil, resmi temaslarının yanında Niğde müzesini de gezme fırsatı bulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Öğleden sonra üniversite rektörümüzle tanıştık. Rektörümüzle öğrenci değişimi konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Ankara'da bu işlerin takipçisi olacağız. Ben öğrencilere bazı temel bilgiler verdim Dışişleri konusunda, daha sonra soru cevap şeklinde öğrencilerimizle de görüştük. Tabii öğrencilerimizin ilgisinden memnun olduk. Nihayet organize sanayi bölgesine vardık ve orada da sanayilerimizle görüştük.

Somut olarak Dışişleri Bakanlığı'nın bir temsilcisiyim ve benim çalışabileceğim alan belli. Niğde'de genellikle vize sorunu ön plana çıktı. Niğde'yi nasıl daha iyi tanıtabiliriz, o ön plana çıktı. Ticari açıdan daha fazla kaynaklarını nasıl değerlendirebiliriz, daha fazla nasıl turist getirebiliriz, karşılıklı görüş alışverişlerimiz oldu. Ankara bazında yapılacakları not aldık. Rektörlüğümüzün yabancı öğrencilere yönelik eğitim verme noktasında talipleri oldu. Bu konuda kendilerine destek olacağımızın sözünü verdik. Rektörümüzün isteklerini dinledik ve yapabileceklerimizi konuştuk. Dış Pazar anlamında vize konusu dile getirilirken, dış pazardan Niğde'ye nasıl iş adamlarını çekebiliriz bunları tartıştık.' '
Kaynak: AA