Afad Başkanı Fuat Oktay'ın Açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Başkanı Fuat Oktay, başkanlık olarak yeni dönemde lojistik hizmetlerin ve bağış yönetiminin daha sağlıklı ve verimli hale getirilmesi için plan ve projeler geliştirdiklerini söyledi.

AFAD ile uluslararası hızlı hava taşımacılık ve lojistik sektörü firması DHL arasında lojistik destek protokolü imza töreninde konuşan Oktay, AFAD'ın ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarında Türkiye adına tek yetkili kuruluş olarak koordinasyon görevi yaptığını belirtti.

Oktay, Van depreminde DHL'in insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasında önemli katkı sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Başkanlık olarak, yeni dönemde lojistik hizmetlerin ve bağış yönetiminin daha sağlıklı ve verimli hale getirilmesi için plan ve projeler geliştirmekteyiz. Bu amaçla, özellikle afet riski taşıyan ve ulaşım güzergahı da dikkate alınarak belirlenen stratejik 15 ilimizde lojistik merkezler oluşturmayı hedefliyoruz. Lojistik merkezler kurma projemizde, afetlerde özellikle lojistik alanda işbirliği protokolü imzaladığımız DHL'in değerli katkı ve desteklerini de yanımızda görmekten mutluluk duyacağız.''

DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, toplumların sürdürülebilir kalkınmasında kurumsal vatandaşların önemli bir yere sahip olduklarını ve bu nedenle de kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının önemli bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

Akavi, ''Bilgi ve küresel gücümüzü kullanarak hem yaşadığımız çevreye, hem de insanlara pozitif katkı sağlamak için çaba gösteriyoruz. Ülkemizde ve dünyada yaşanmamasını temenni ettiğimiz afet durumlarında AFAD'a destek verecek olmaktan gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

Afet yönetiminin, havalimanlarının afetlere hazırlanması, afet müdahale ekibi ile ihtiyaç bölgelerinde yürütülen çalışmalar ve DHL çalışanlarının bağışları ile afetten zarar gören insanlara yardım yapılması olmak üzere üç ana konudan oluştuğunu belirten Akavi, ''Dünyada 220 ülkede hizmet veriyoruz ve Türkiye'de de ana hava terminallerinin afete hazırlığından DHL sorumlu olacak'' dedi.

DHL Afet Müdahale Ekibi ile ilgili detaylı bilgi veren DHL Express İnsani Yardım İlişkileri Direktörü Chris Weeks de ''Afet Yönetimi konusunda ciddi bir uzmanlığa sahibiz. Afet müdahale ekiplerimiz ile çok hızlı bir şekilde görev dağılımı yaparak, özellikle yardım malzemelerinin havaalanlarında boşaltılması ve depolanması konularında destek veriyoruz. AFAD ile imzaladığımız bu protokolün Türkiye'deki çalışmalarımızın önünü açacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Protokolün imzalanmasının ardından, Fuat Oktay, Michel Akavi, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, Chris Weeks ve İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: AA