İtalyan Tasarımcı Mirko Tattarini Kayseri'de

İtalyan tasarımcı Mirko Tattarini, 2. Mobilya Fuarı etkinlikleri çerçevesinde konferans vermek için Kayseri'ye geldi.

Tattarini, konferanstan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayseri'de bazı mobilya firmalarını gezdiğini belirterek, kentte büyük bir potansiyel olduğunu söyledi.

Kayseri'nin etkileyici bir endüstri bölgesi konumunda bulunduğunu vurgulayan Tattarini, ''Burada açılan fuarı da gezdim ve bir Türk atmosferinin olduğunu gözlemledim. Yerel üreticilere, kendi kimliklerini ortaya çıkarmalarını tavsiye ediyorum. Bizler global pazarla uğraşıyoruz. Global pazarda bütün müşteriler farklı kimlikler beklemektedir. İtalyan tasarımının efsaneleşmesinin nedeni de budur. İç piyasaya dönmeyişi, kimlik arayışına yoğunlaşması'' dedi.

Türk üreticilerden pazarın gereksinimlerini iyi analiz etmelerini öneren Tattarini, ''Bu analizin ardından neye ihtiyaç duyulduğu da belirlemelerini ve buna bir de Türk tarzı katmalarını tavsiye ediyorum'' diye konuştu.

Tattarini, ''Tasarıma kadın eli dokunması da önemli. Tarzımın erkeksi olduğu yönünde bazen beni eleştirirler. Bu yüzden bayan dokunuşu önemli. Çok büyük etkisi var'' dedi.

Kaynak: AA